Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Taal Doet Meer College: In gesprek over meertaligheid

8 oktober 2020 / 17:00 - 19:45

Over moedertaal, vooroordelen en kansen

Op donderdag 8 oktober 2020 ben je van harte welkom om deel te nemen aan het tweede Taal Doet Meer College van dit jaar. Vanuit de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude gaan we via een livestream graag samen met onze vrijwilligers, deelnemers, donateurs en relaties in gesprek over meertaligheid. Veel kinderen in Nederland groeien op met twee of meer talen. Wat doet dat met een kind? Hoe kun je als ouder zo’n meertalige opvoeding het beste aanpakken? Wat helpt wèl, en wat juist niet? En wat geven we onze vrijwilligers mee die met meertalige gezinnen te maken hebben?

Voordelen benutten

Meertaligheid heeft veel voordelen, de vraag is hoe we deze optimaal kunnen benutten. Tijdens dit Taal Doet Meer College gaat taalwetenschapper en podcastmaker Dr. Sharon Unsworth van de Radboud Universiteit in gesprek met meertalige opvoeders en jongeren over het wel en wee van het leven met twee of meer talen. Dagvoorzitter en sociaal ondernemer Ramiro Gomes Monteiro leidt ons op een interactieve manier door het programma.

Online of op locatie

Om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken, kun je via een livestream deelnemen aan het college. De livestream wordt uitgezonden vanuit de Centrale Bibliotheek in Utrecht. Het is voor een beperkt aantal mensen ook mogelijk om op locatie aanwezig te zijn. Gezien de grootte van de theaterzaal is er op locatie plek voor maximaal 30 gasten. De gastenlijst wordt door middel van loting vastgesteld. Vanwege het beperkt aantal plekken op locatie vragen we iedereen om zich individueel aan te melden. We houden ons op locatie aan de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden

We vragen al onze genodigden om zich vooraf aan te melden via deze link. Aanmelden is vanaf 1 oktober nog mogelijk voor deelname via de livestream.

Een beperkt aantal personen zal op locatie aanwezig zijn, onder de aanmeldingen is geloot.

Wij hebben er zin in en hopen op je aanwezigheid op 8 oktober!

Livestream

Zie hier de link naar de livestream, deze wordt donderdag 8 oktober om 18.15 uur opengezet. Om 18.30 uur zal het college onder leiding van de dagvoorzitter officieel beginnen en rond 20.00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Als je wil reageren op de lezing van Sharon Unsworth of op het panelgesprek, dan kun je gebruik maken van de chatfunctie. Hiervoor heb je een Google-, Gmail- of YouTube-account nodig, het is hierbij goed om dit vooraf te checken of aan te maken.

Programma in de bibliotheek

17.00 – 17.30 uur Inloop
17.30 – 18.15 uur Gezamenlijk eten
18.30 – 18.45 uur Welkomstwoord + opening
18.45 – 19.45 uur Dr. Sharon Unsworth in gesprek met jongeren & opvoeders over meertaligheid
19,45 uur Afsluiting

Gegevens

Datum:
8 oktober 2020
Tijd:
17:00 - 19:45

Gegevens

Datum:
8 oktober 2020
Tijd:
17:00 - 19:45