Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Webinar eenvoudig communiceren = makkelijk praten

7 april 2021 / 19:30 - 20:45

Ben je taalvrijwilliger of communiceer je vaak met anderstaligen… hoe spreek je dan zelf eenvoudig Nederlands? Als je je zelf hoort praten, denk je… dat klinkt best ingewikkeld, hoe maak ik het simpeler? Eenvoudig spreken is nl. een hele kunst! Hoe maak je korte én goede zinnen, zodat je beter begrepen wordt? Na deze webinar heb je meer inzicht in je eigen taalgebruik en ben je beter in staat om te ‘schakelen’ naar het taalniveau van een ander.

Inhoud
Bij deze webinar gaan we in op:
• afschalen en opschalen
• zinnen korter maken: welke woorden zijn weg te laten?
• zinnen anders maken: welke woorden kun je vervangen door andere?
• tips bij communicatie
• spreektaal-voorbeelden – korte conversaties

Voorbereiding
Bij de webinar gaan we uit van ieders (schat aan) praktijkervaringen. Bedenk alvast: tegen welke situatie loop jij aan? Tijdens de webinar kun je dat inbrengen via de chat. We proberen daar zoveel mogelijk op in te gaan.

De trainers
Magda van der Wees werkte jarenlang als taal- en participatiecoördinator bij een taalmaatjesorganisatie in Amsterdam. Vanuit deze praktijk ontwikkelde ze diverse methoden en trainingen, gericht op taal & vrijwilligerswerk. Ook werkte ze vier jaar in Zuid-Afrika, waar ze zelf een geheel andere taal dan het Nederlands, het Xhosa, leerde. Momenteel werkt ze als adviseur voor maatschappelijke organisaties én als zelfstandig trainer vanuit haar bureau Mango Trainingen.

Van: Het Begint met Taal
Voor: alle geïnteresseerde vrijwilligers
Locatie: vanuit je eigen huis op je computer of tablet
Aanmelden: vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich voor dit webinar aan door een mailtje te sturen naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl met het verzoek je aan te melden.

Gegevens

Datum:
7 april 2021
Tijd:
19:30 - 20:45

Organisator

Locatie

Vanuit je eigen huis

Gegevens

Datum:
7 april 2021
Tijd:
19:30 - 20:45

Organisator

Locatie

Vanuit je eigen huis