Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Webinar Interculturele competenties

22 september 2022 / 19:30 - 20:30

Nieuwkomers die de Nederlandse taal leren hebben hun eigen culturele achtergrond en communicatiestijl; die heb jijzelf trouwens ook. Wil je uitleg over waarom er culturele misverstanden kunnen ontstaan en hoe je hiermee het beste kunt omgaan? Volg dan deze webinar.

In de webinar krijg je informatie en opdrachten rondom cultuur en interculturele communicatie die handig is voor tijdens je taalcoaching. Hierdoor word je je meer bewust van interculturele competenties, culturele verschillen en de invloed daarvan op je oefenpraktijk.
De webinar is bedoeld voor taalvrijwilligers die meer willen weten over interculturele competenties, hoe je waardevolle en waardevrije gesprekken kunt voeren en hiervoor handvatten willen krijgen. Je reflecteert daarbij ook op je eigen aanpak.
Na deze webinar weet jij wat interculturele competenties zijn. Ook weet je hoe je jouw interculturele competenties en die van jouw maatje(s) kunt versterken.

 

De webinar wordt gegeven door Rachel Zuilhof; Rachel is werkzaam bij de afdeling VU-NT2 op de Vrije Universiteit Amsterdam. Rachel werkt als docent Nederlands als tweede taal, assessor NT2 en als trainer Interculturele communicatie. Als antropoloog en socioloog heeft ze onderzoek gedaan en gewerkt in Noord-Marokko en Kameroen.

 

 

Voorbereiding
– Leg pen en papier klaar
– Neem een basis e-learning (1-op-1, groepjes of taalcafé) van Het Begint met Taal door.

Van: Het Begint met Taal
Aanmelden: vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich voor dit webinar aan door een mailtje te sturen naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl

Gegevens

Datum:
22 september 2022
Tijd:
19:30 - 20:30

Organisator

Het Begint met Taal

Locatie

Vanuit je eigen huis

Gegevens

Datum:
22 september 2022
Tijd:
19:30 - 20:30

Organisator

Het Begint met Taal

Locatie

Vanuit je eigen huis