Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Webinar Taal in de Praktijk

12 mei 2020 / 19:00 - 20:00

De taal toepassen in de praktijk helpt nieuwkomers om de taal te leren. Als taalvrijwilliger speel jij hier een belangrijke rol in. Wil jij er vaker op uit met je taalmaatje(s) en zoek je praktische tips hoe je dit vorm kunt geven? Volg dan de webinar ‘Taal in de Praktijk’. 

Inhoud

Je krijgt praktische voorbeelden aangereikt over hoe je tijdens uitstapjes gericht de Nederlandse taal kunt oefenen. Je krijgt uitleg over materiaal dat je ter voorbereiding kunt gebruiken, zoals Taal in de Praktijk. Aan het Na de webinar heb je handvatten om gericht taal te oefenen in de praktijk.

Voorbereidingsopdrachten

  1. Bekijk voor deze webinar de e-learningsfilmpjes Taal uit de praktijk – filmpje 9en Oefenen in de praktijk – filmpje 11.Deze filmpjes bevatten goede voorbeelden van Taal in de Praktijk.
    2. Bedenk een uitstapje dat jij met jouw deelnemer zou willen uitvoeren in de praktijk.

De trainers

Vita Olijhoek en Anja Valk geven deze webinar. Ze leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk. Ze zijn beiden ervaren NT2-docenten. Ze geven in het hele land NT2-workshops en hebben hun eigen docentenopleiding. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van Actief met taalTaalprikkels en Praktisch Didactisch. In 2020 verschijnt van hun hand KlasNL, een leergang NT2 naar A1 voor langzaamlerenden.

Van: Het Begint met Taal
Voor:
 alle geïnteresseerde vrijwilligers
Locatie: vanuit je eigen huis op je computer of tablet
Aanmelden: vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich voor dit webinar aan door een mailtje te sturen naar chaima@taaldoetmeer.nl met het verzoek je aan te melden.

Gegevens

Datum:
12 mei 2020
Tijd:
19:00 - 20:00

Organisator

Locatie

Vanuit je eigen huis

Gegevens

Datum:
12 mei 2020
Tijd:
19:00 - 20:00

Organisator

Locatie

Vanuit je eigen huis