Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Webinar van Het Begint met Taal: Taal in de praktijk

15 mei 2019 / 09:30 - 10:30

Eropuit met je taalmaatje! Dat is een belangrijk doel van de uren die je met je taalmaatje doorbrengt. Je wilt iets van de Nederlandse maatschappij laten zien en tegelijk de taal oefenen die je taalmaatje dagelijks nodig heeft. In dit webinar zie je aan de hand van twee voorbeelden wat je rondom een uitje met de taalmaatje kunt doen om de taal beter in te oefenen en te laten bezinken. Je kunt dat voorbereid doen, met bijvoorbeeld het materiaal Taal in de Praktijk. Aan het einde van het webinar kun je benoemen waar dit materiaal uit bestaat en hoe je het kunt gebruiken.

Het webinar wordt gegeven door Vita Olijhoek en Anja Valk van Taalbureau Olijhoek & Valk. Vita en Anja zijn ervaren NT2-docenten en hebben al veel docenten en vrijwilligers getraind. Zij verzorgen ook de webinars over SpreekTaal en Iedereen Actief!

Voorbereidingsopdrachten:

  1. Bekijk voor deze webinar twee e-learningsfilmpjes. Het gaat om filmpje 9 (Taal uit de praktijk) en filmpje 11 (Oefenen in de praktijk). Die filmpjes bevatten goede voorbeelden van Taal in de Praktijk.
  2. Bedenk een uitstapje dat jij met jouw deelnemer zou willen uitvoeren in de praktijk. Bedenk wat aansluit bij de wereld van jouw deelnemer.

Wanneer: woensdag 15 mei 2019
Voor: alle geïnteresseerde vrijwilligers
Tijd: van 9:30 – 10:30 uur
Locatie: thuis op je computer of tablet
Aanmelden: vrijwilligers van Taal Doet Meer melden zich voor dit webinar aan door een mailtje te sturen naar andrea@taaldoetmeer.nl met het verzoek je aan te melden.

Gegevens

Datum:
15 mei 2019
Tijd:
09:30 - 10:30

Organisator

Locatie

Gegevens

Datum:
15 mei 2019
Tijd:
09:30 - 10:30

Organisator

Locatie