Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Workshop Interculturele communicatie

5 maart 2018 / 19:30 - 22:00

Voor vrijwilligers die werken met mensen uit andere culturen

Als vrijwilliger heb je te maken met mensen uit allerlei culturen. We spreken soms niet alleen letterlijk een andere taal, maar ook een cultuur. Cultuur is een integraal onderdeel van wie we zijn en hoe we met anderen communiceren.
Begrip van cultuurverschillen en verschillende vormen van communicatie hebben een positief effect op de relatie met je cursist(en) en het taalcaochtraject.
Daarom gaan we tijdens deze interactieve workshop op zoek naar onze eigen culturele waarden en die van de ander, aan de hand van casussen uit de eigen praktijk.

Na afloop van de training heb je meer inzicht in je eigen normen- en waardenpatroon en krijg je handvatten om cultuurverschillen te voerbruggen en dit toe te passen in je vrijwilligerswerk.
Khadija Azahaf is afgestudeerd als sociaal wetenschapper en cultureel maatschappelijk vormer. Daarnaast is zij docent Omgangskunde en binnen de Europese context opgeleid als trainer interculturele communicatie. Zij faciliteert sinds 2007 trainingen op het gebied van interculturele communicatie en is o.a. verbonden aan het platform Nieuw Wij (www.nieuwwij.nl).

Trainer: Khadija Azahaf
Aanmelden: via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of 030-2947594

Gegevens

Datum:
5 maart 2018
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisatoren

Locatie

De Vrijwilligerscentrale
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
Utrecht,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
5 maart 2018
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisatoren

Locatie

De Vrijwilligerscentrale
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
Utrecht,
+ Google Maps