Taal Doet Meer
Nieuws

#Durftevragen: Creatieve tekenaar gezocht!

Kun jij een beetje leuk tekenen en vind je het fijn om ons te helpen bij het maken van nieuw lesmateriaal voor volwassen taalleerders? Dan komen we graag met je in contact!

Wat we willen maken, is een zogenaamde ‘praatplaat’: een tekening/illustratie waarop van alles te zien is. Praatplaten hebben vaak een thema, bijvoorbeeld ‘Bij de huisarts’ of ‘In de supermarkt’. Een gesprek over dit thema of het aanleren van nieuwe woorden, gaat vaak makkelijker wanneer je dingen kunt aanwijzen op de praatplaat.

De praatplaat die wij willen maken hoort bij de lesbrief ‘Meedoen ik de wijk’. De praatplaat moet laten zien wat er allemaal mogelijk is in de wijk: samen tuinieren, dieren verzorgen, wandelen, koffie drinken, afval grijpen, voorlezen in de bieb, eten aan een lange tafel, achter een naaimachine zitten, een spelletje doen, etc.

Denk jij nu: ‘Het lijkt me superleuk om hieraan mee te werken!’ of ‘Hé, ik ken wel iemand die dit goed zou kunnen!’, stuur dan een mailtje naar taalconsulent@taaldoetmeer.nl.
In overleg is er een kleine vergoeding beschikbaar.

Lees meer: