Taal Doet Meer
#doemeermettaal

Leuke vakantie-uitjes met jouw pupil of deelnemer!

De zomervakantie staat weer voor de deur! De ideale periode om samen met je deelnemers of pupil iets leuks te ondernemen. Zo houd je een lijntje en leer je elkaar én de stad weer op een andere manier kennen.

Foto: Oktay Kalenderoglu

Muziek in het park

A Lazy Sunday afternoon in het park! Kom lekker genieten van fijne livemuziek, neem een picknickmand mee en doe vooral lekker rustig aan. Op 23 juli bij Fort aan de Klop (Overvecht), 30 juli in het Julianapark (Zuilen) of 6 augustus in Park Lepelenburg (centrum).

Naar een fort of de botanische tuinen

Bezoek samen een fort! Utrecht heeft prachtige forten met een bijzondere geschiedenis. Veel forten zijn toegankelijk voor bezoekers en vaak is er nog een puzzeltocht voor kinderen. Echte natuurliefhebbers kunnen ook vlinders spotten in de botanische tuinen. Met de U-pas is toegang €3,50.

Ga op wijksafari

Voor vier Utrechtse wijken (Kanaleneiland, Zuilen, Leidsche Rijn en Overvecht) is er een speciale ‘taalwandeling’ gemaakt. Haal het wandeltasje met de route + leuke vragen en opdrachten op in de bieb en ga aan de wandel in je eigen wijk. Ook leuk: bezoek eens een andere wijk en leer jouw stad nog beter kennen! Combineer de wandeling met een lekkere picknick.

De kindervariant: kinderopvang Ludens heeft een leuke stadswandeling voor kinderen. Download de wandeling hier gratis.

De Dom of de gracht

Beklim samen de Dom (€12,50 pp, €6,25 met de U-pas) of maak een rondje door de grachten. Dat kan in een kano, maar voor mensen die niet kunnen zwemmen, voelt dat vaak niet helemaal ok… ook niet met zwemvest aan, dus peil dit eerst even goed. Met een gewone rondvaartboot kan natuurlijk ook! Dit is niet de goedkoopste activiteit, maar als het financieel haalbaar is, wél meer dan de moeite waard!

Naar de stadsboerderij

Ga naar één van de Utrechtse stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk! Naast dieren, vind je bij deze boerderijen ook altijd een mooie speeltuin en een voedseltuin. De hele zomer door worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen én voor volwassenen. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar waterbeestjes tijdens het ‘slootje prutten’! Een overzicht van de verschillende locaties en wat er allemaal te doen is, vind je hier.

De zomertips van voorgaande jaren vind je hier en hier.

Lees meer: