Taal Doet Meer
#doemeermettaal

Tip voor taalmentoren: wijzeroverdebasisschool!

Ben je taalmentor van een basisschoolkind? Grote kans dat jouw pupil dan moeite heeft met begrijpend lezen en/of spelling én dat de woordenschat beperkt is. Als je deze onderwerpen googelt, vind je heel veel tips en oefeningen. Zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet…

Onze tip? Start met het bekijken van de website Wijzeroverdebasisschool!

Het fijne van deze site is dat allerlei losse onderwerpen heel helder worden uitgelegd met behulp van filmpjes. Een ander voordeel is dat er per groep (spelling in groep 3, begrijpend lezen in groep 6) een korte uitleg wordt gegeven. Weten welke onderwerpen in welke groep worden behandeld (en waar veel leerlingen in die groep tegen aan lopen!) geeft meer richting in het vormgeven van de bijeenkomsten. Tot slot kun je, na het invullen van je mailadres, ook gebruik maken van gratis oefenbladen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk onderstaande links voor een eerste indruk:

Binnen Taal Doet Meer zijn we bezig met het aanleggen van een mooie database met kwalitatief goede (gratis!) oefensites. Ben je taalmentor en is er een site waar jij inspiratie en oefeningen vandaan haalt? Of heb je zelf dingen bedacht die goed werken? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar taalconsulent@taaldoetmeer.nl.

Lees meer: