Taal Doet Meer
Nieuws

UPMU: Nasi en Nijntje bij ICM

Een zinderende avond was het, letterlijk en figuurlijk. Terwijl buiten de zon broeide, werd in het kantoor van ICM volop gelachen en gepraat. Taalleerders uit de hele stad werden met open armen ontvangen. Afgelopen maandag vond er de achtste editie van ‘Utrechters praten met Utrechters’ (UPMU) plaats, een evenement waarbij het draait om ontmoeten, samen eten en uitwisselen van ervaringen. Het doel: bruggen bouwen tussen mensen die elkaar niet zo snel tegen komen. En dat levert veel moois op!

UPMU bij ICM

Het lijkt zo makkelijk: ‘Tel als groep tot tien’. Maar wanneer je niet mag afspreken wie er aan de beurt is én niet tegelijkertijd mag roepen, blijkt het nog knap lastig. Met deze mooie ijsbreker startten de groepen de avond. Het potje tekenen/uitbeelden dat volgde, leverde nog meer hilariteit op. Want hoe teken je de lapjesmarkt? Of beeld je een stadsbus uit?

Utrechts trots

Lachende gezichten vervolgden hun weg naar de kantine van The Colour Kitchen. Daar werden de gesprekken voortgezet en wisselden happen nasi en levensvragen elkaar af. Er werd gesproken over leren, over culturen, maar natuurlijk ook – hoe kan het anders – over Utrechts trots Nijntje.

Na een prachtig muzikaal toetje van de tweekoppige ‘ICM-band’ keerden de taalleerders en ICMers huiswaarts. Met de zon in hun rug en hopelijk een hoofd vol nieuwe inzichten.

“Het was een heel leuke avond, met gesprekjes, spelletjes, muziek en eten. Ik ben heel blij dat ik was erbij! – deelnemer UPMU”

Benieuwd naar Utrechters Praten met Utrechters? Bekijk hieronder enkele foto’s van de avond, geschoten door Kevin Kwee.

Lees meer: