HuiswerkHulp Utrecht

HuiswerkHulp Utrecht is bedoeld voor middelbare scholieren uit anderstalige gezinnen die thuis onvoldoende ondersteuning kunnen krijgen bij hun huiswerk. Deze leerlingen kunnen niet terecht bij commerciële huiswerkbegeleiding. Op drie locaties in Utrecht – Overvecht, Zuilen en Kanaleneiland – wordt twee keer per week huiswerkbegeleiding gegeven door vrijwillige huiswerkcoaches in kleine groepjes. Samen met een vaste huiswerkcoach werkt de leerling aan de planning, het huiswerk, de studievaardigheden en de Nederlandse taal.

Op een vertrouwde plek werken aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid in leren

De coaching door de vrijwillige huiswerkcoach is gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen in het leren door middel van persoonlijke aandacht. De huiswerkcoaches zijn betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om jongeren iets te leren. Ze krijgen training van Taal Doet Meer en begeleiding door een vrijwillige coördinator zodat zij hun werk goed kunnen doen. De coördinatoren zorgen ervoor dat ouders betrokken blijven bij het leerproces van hun kind.

Samenwerking Utrechtse basis- en middelbare scholen

Voor HuiswerkHulp Utrecht werken we op verschillende manieren samen met Utrechtse scholen. Leerlingen kunnen worden doorverwezen door een leerkracht of schoolmentor. Ook wordt contact opgenomen met de schoolmentoren of vakdocenten voor afstemming of advies.

Samenwerking met Utrechtse partners

Daarnaast werken wij voor HuiswerkHulp Utrecht samen met verschillende bedrijven en (wijk)organisaties voor materiaal, advies, training en doorverwijzingen.

Aanmelden

Een leerling kan zichzelf aanmelden of aangemeld worden door de ouders, leerkracht of een ander contactpersoon. Via deze website kan de leerling op de pagina ‘word cursist‘ aangemeld worden. Na de aanmelding volgt een intakegesprek met (een van) de ouders en de coördinator.

De U-pas is een voorwaarde om deel te nemen aan het project. Heeft u of de persoon die u wilt aanmelden geen U-pas maar is andere huiswerkbegeleiding te duur? Neem dan ook contact met ons op.

Zie ook dit kaartje voor meer informatie.

Meer informatie?

Bel/mail Rachida

Rachida Lalouh
06 – 284 87 354

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!