Stadsnetwerk Taal & Huiswerk

De meest kwetsbare leerlingen dreigen extra de dupe te worden van de sluiting van scholen door het coronavirus. Ook nu de scholen (deels) weer open gaan, blijft ondersteuning nodig. Vrijwilligersorganisaties, de Gemeente Utrecht, scholen in basis- en voortgezet onderwijs, de hogescholen en de universiteit werken juist nu samen aan gelijke kansen. Wij koppelen leerlingen tussen 6 en 16 jaar aan een online taal- en huiswerkmaatje. Dat doen we in nauwe samenwerking met andere organisaties. Samen investeren we in de kwaliteit van ondersteuning en oriënteren we ons ook op gewenste ondersteuning op de langere termijn. Lees hier meer informatie over de Utrechtse aanpak.

Begeleiding op afstand

We leiden studenten en andere vrijwilligers op tot taal- en huiswerkmaatje. Zij helpen 2 á 3 keer per week een half uur tot een uur. Dit doen ze op afstand via telefoon, Skype, WhatsApp of op een andere manier. Iedere vrijwilliger krijgt een online starttraining en materialen om mee te werken. Waar nodig stemmen we af met school of met Stichting Leergeld voor bijvoorbeeld laptops.

Word vrijwilliger

We zoeken natuurlijk ook vrijwilligers voor het project. Via de pagina ‘word vrijwilliger‘ kun je je aanmelden als taal- en huiswerkmaatje. Selecteer bij het veld ‘interesse in’ het project Stadsnetwerk Taal & Huiswerk. Of bekijk eerst de vacature hier.

Aanmelden leerling

Wil je een leerling aanmelden voor ondersteuning? Scholen, ouders en leerlingen kunnen zelf aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Het project is nog in de opstartfase. We hopen dat je er begrip voor hebt dat sommige zaken even tijd kosten, om ze goed te regelen.

Meer informatie over aanmelden leerling?

Bel/mail Rachida

Rachida Lalouh
06 – 284 87 354

Overige vragen?

Bel/mail Evelien

Evelien Harte
06 – 449 875 83

Aanmeldformulier leerlingen

Onderstaande velden kunnen ingevuld worden door de aanmelder van de leerling, bijvoorbeeld een ouder of school/andere organisatie.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!