Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht

Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht (Eigen Kracht) helpt Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands bij hun zoektocht naar een opleiding, werkervaringsplek of (vrijwilligers)werk. Juist het talent van deze anderstaligen wordt te weinig gezien.

Dit doen we door, samen met Wij3.0, trainingen, coaching door vrijwillige loopbaancoaches, een actieve netwerkbenadering en diverse activiteiten te organiseren. In een training van vier dagdelen verspreid over een maand, wordt in groepjes of in duo’s gewerkt aan het verkrijgen van een antwoord op de vragen: 1. wie ben ik?, 2. wat wil ik?, 3. wat kan ik? en 4. waar vind ik dat en hoe doe ik dat? De uitwerking van de antwoorden op deze vragen zorgt voor een goede basis voor het coachtraject.

Begeleiding door vrijwillige coach

Na de training wordt de deelnemer gekoppeld aan een vrijwillige coach, een Utrechtse professional, die gedurende een jaar ondersteuning biedt bij de zoektocht naar vrijwilligerswerk, opleiding of betaald werk. Dit gebeurt in het begin ongeveer twee uur per week, later in het traject is de tijdsduur afhankelijk van wat nodig is.

Netwerken

Mensen ontmoeten en een netwerk opbouwen is belangrijk om verder te komen en een baan te vinden. Regelmatig worden daarom netwerkavonden georganiseerd waar deelnemers, vrijwillige coaches en contacten uit het bedrijfsleven elkaar ontmoeten en tips, contacten en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Taallessen

Speciaal voor werkzoekenden ontwikkelden wij taallessen Nederlands die te maken hebben met het zoeken naar werk. Op deze manier werkt de deelnemer aan het vergroten van de woordenschat en wordt de schrijfvaardigheid verder ontwikkeld tijdens het schrijven van bijvoorbeeld een sollicitatiebrief.

Activiteiten

Naast netwerkbijeenkomsten bieden wij ook diverse workshops en (voorlichtings)bijeenkomsten aan voor deelnemers. Hier leren ze vaardigheden en ontvangen ze tips over bijvoorbeeld het solliciteren of het jezelf presenteren. Sommige activiteiten zijn ook toegankelijk voor mensen die (nog) niet gekoppeld zijn aan Eigen Kracht. Bekijk regelmatig onze agenda of stuur ons een e-mail als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten.

Aanmelden

Werkzoekenden kunnen zich aanmelden als deelnemer door een e-mail te sturen aan eigenkracht@taaldoetmeer.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen via telefoonnummer 030-294 75 94. Een afspraak voor een intakegesprek wordt vervolgens gepland waarin meer informatie wordt gegeven over het project, de wensen en verwachtingen van de deelnemer en de diverse trainingsdata.

Meer informatie?

Bel/mail Melissa

Melissa Romaní
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!