Taal Doet Meer 35 jaar – voor bedrijven

Loopt jouw bedrijf ter ere van onze verjaardag op 23 september 2021 mee naar de Dom?

Taal Doet Meer bestaat 35 jaar. In die jaren hebben we samen met vrijwilligers en partners duizenden Utrechters verbonden en er aan bijgedragen dat taal geen belemmering vormt om mee te doen, voor jong en oud. Om deze mijlpaal te vieren willen we symbolisch vanuit Utrechtse bedrijven op 23 september een taalwandeling naar het Domplein organiseren. Dat gaat natuurlijk niet zonder mooie startlocaties en enthousiaste vrijwilligers. Lopen jij en je collega’s mee?

Loop naar de Dom: wat gaan we doen?

We lopen in kleine groepen van zo’n vier personen, die starten vanaf tien verschillende bedrijfslocaties. De groepen bestaan uit medewerkers en relaties van deze bedrijven, vrijwilligers en deelnemers van Taal Doet Meer. Per locatie starten in totaal 25 mensen. Deelnemers aan de taalwandeling leren elkaar én de stad onderweg beter kennen. De route leidt langs bijzondere (culturele) Utrechtse plekken. De deelnemers krijgen een kaart, gespreksstarters en korte opdrachten mee. We sluiten samen feestelijk af op het Domplein (coronaproof).

Loop naar de Dom is financieel mee mogelijk gemaakt door onze businesspartner ICM opleidingen en trainingen.

Wat vragen we? 

  • Een startlocatie in het centrum van Utrecht waar ruimte is om met ongeveer 25 mensen samen te komen. Zijn jullie niet in het centrum van Utrecht gevestigd, dan zoeken we graag samen naar een passende startlocatie voor de wandeling met jullie in de binnenstad.
  • Naast eigen collega’s ontvangen jullie 15 tot 20 deelnemers en vrijwilligers van Taal Doet Meer met koffie. Eén medewerker van het bedrijf is aanspreekpunt voor Taal Doet Meer voor de praktische organisatie.
  • Wil je ons een verjaardagscadeautje geven? Via de afbeelding hiernaast of hier vind je een wensenlijst met dingen waarmee we onze deelnemers en vrijwilligers blij kunnen maken.

Wat krijg je ervoor terug? 

  • Deelname met 8 tot 10 collega’s of relaties van jouw bedrijf aan de wandeling op donderdag 23 september tussen ongeveer 15.30 en 19.30 uur. Iemand van Taal Doet Meer ontvangt met jullie op locatie de gasten en ondersteunt de organisatie.
  • Zichtbaarheid van de organisatie in de communicatie-uitingen van Taal Doet Meer rondom ons jubileum: op onze website, op de wandelkaart, op social media, etc.
  • Een bijzondere kennismaking met speciale plekken in Utrecht en Utrechters uit verschillende windstreken, samen met je collega’s ‘uit je bubbel’.

Aanmelden

Doen jullie mee? Laat het zo snel mogelijk weten via info@taaldoetmeer.nl. Heb je vragen of wil je eerst overleggen? Bel of mail naar Dirkje van den Berg, dirkje@taaldoetmeer.nl/ 06 18210429 of Lineke Maat, lineke@taaldoetmeer.nl /06-18210420.

Meer informatie over de Taalwandelingen

We hebben de afgelopen tijd positieve ervaringen opgedaan met taalwandelingen, samen met Bapaho. Lees er hier meer over. We vormen op 23 september kleine groepjes van medewerkers van bedrijven en deelnemers en vrijwilligers van Taal Doet Meer. De groepjes leren onderweg elkaar en de stad beter kennen. De groepjes krijgen een kaart en goodybag mee voor onderweg. De route leidt langs bijzondere (culturele) plekken in de stad, waar korte opdrachten en gespreksstarters bij gemaakt zijn.

Sponsoring

Voor onze 35ste verjaardag organiseren we naast het wandelevenement extra workshops en jubileum-uitjes. Ook maken we een film en een jubileumuitgave, die in alle Utrechtse bibliotheken komt te liggen. We zoeken nog sponsors om deze activiteiten mee mogelijk te maken. Wil je hier meer informatie over? Bel of mail naar Dirkje van den Berg, dirkje@taaldoetmeer.nl/06 18210429 of Lineke Maat, lineke@taaldoetmeer.nl /06-18210420.

Taal Doet Meer werkt met diverse Utrechtse bedrijven samen op het gebied van mensen, middelen en munten. Zie hier informatie over de mogelijkheid om onze businesspartner te worden.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!