Eerlijke kansen

Campagne Eerlijke Kansen

Van november 2021 tot en met maart 2022 gaan we aan de slag met het thema ‘Eerlijke Kansen’.

Doe mee! Aanmelden kan via deze link.

Meet-up Eerlijke Kansen met Bouchra Dibi (29 november 2021)

Deze meet-up is de aftrap van de eerlijke kansen campagne van Taal Doet Meer. Bouchra Dibi is al jaren actief in de wijk Overvecht en als adviseur en onderzoeker betrokken bij ‘Krachtwijken’ – een organisatie die bruggen bouwt tussen wijkbewoners, scholen en organisaties in de wijk.

Bouchra zal in haar presentatie specifiek ingaan op kansenongelijkheid in het onderwijs en in (kwetsbare) wijken. De wijk waar je woont en in opgroeit zou niet moeten uitmaken voor de kansen die je krijgt, maar dat is wel zo. Leerlingen op basisscholen in kwetsbare wijken hebben een grote achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten in andere wijken. Hierdoor blijft talent onderbenut. Door middel van haar eigen ervaringen zal Bouchra illustreren wat er op dit moment zichtbaar is op scholen en concrete ideeën meegeven om zelf aan de slag te gaan, met als doel: eerlijke kansen voor ieder kind. Er zal ook ruimte zijn voor eigen inbreng, uitwisseling en vragen.

Schrijf je in via deze link.

Wekelijkse challenges (3 januari – 7 maart 2022)

Wanneer je je inschrijft, krijg je wekelijks, vanaf 3 januari, een nieuwe ‘Eerlijke Kansen-challenge’ in je mailbox. Van onderwijs tot arbeidsmarkt, en van persoonlijk tot ver van huis, we kunnen allemaal aan de slag met het thema eerlijke kansen. In 10 weken kijken we samen wat je zelf kunt doen. Deel je ervaringen vooral met #EerlijkeKansen of mail naar eerlijkekansen@taaldoetmeer.nl

Schrijf je in via deze link.

De challenges zullen onderaan deze pagina ook wekelijks online verschijnen.

College In gesprek over Eerlijke Kansen (24 januari 2022)

Zet alvast in je agenda: maandag 24 januari 2021 vanaf 17.15 uur Taal Doet Meer College ‘Eerlijke kansen in Utrecht’ met Halleh Ghorashi. Halleh werkt als hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam al jaren rondom het thema diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt. In oktober 2021 won ze voor haar onderzoek over vluchtelingen en diversiteit de Impact Award. Halleh is dus de aangewezen persoon om ons mee te nemen in het thema eerlijke kansen op de arbeidsmarkt.

Aanmelden kan via deze link.

Meer info?

Contact: eerlijkekansen@taaldoetmeer.nl