Utrechters praten met Utrechters

Het evenement ‘Utrechters praten met Utrechters’ is de start van een beweging waarmee wij Utrechters bewust willen maken van de rol die je als burger, buurman, collega of werkgever kunt hebben voor een anderstalige. En laat zien hoe je met weinig inzet veel voor een ander kunt betekenen. Ontmoeting en taal zijn daarin belangrijk. Deze beweging stimuleert het contact met anderstalige Utrechters. Dit doen we door twee keer per jaar een event als dit te organiseren.

Nieuwe ontmoetingen in Stadsschouwburg Utrecht
Op 7 maart 2020 vond een bijzondere vijfde editie plaats van ‘Utrechters praten met Utrechters’ (UpmU) in Stadsschouwburg Utrecht. Van oorsprong anderstalige Utrechters ontmoetten tijdens een interactief programma medewerkers en relaties van WAT WE DOEN en Stadsschouwburg Utrecht. Een mooie manier voor deze Utrechters om bruggen te slaan met mensen die zij in het dagelijkse leven misschien niet zou ontmoeten. Deze vijfde editie was onderdeel van De Expeditie, een verdiepingsprogramma van de succesvolle voorstelling ‘Hoe ik talent kreeg voor het leven’.

Eerdere edities waren in samenwerking met:

  • ICM Opleidingen en Trainingen: Het was een avond vol geluk, lees hier een kort sfeerverslag
  • Universiteit Utrecht: Het was een succesvolle avond vol mooie ontmoetingen op een bijzondere locatie, namelijk het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Lees hier een kort verslag
  • Movares Foundation: Het was een succesvolle en inspirerende avond. Bekijk hier een impressie
  • Rabobank: bekijk hier een impressie van deze bijzondere avond in Het Huis Utrecht.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!