Voorlezer VoorleesExpress Utrecht

“Elke woensdag weer een race tegen de klok, maar dat ben ik gelijk vergeten als ik de meiden op het bankje voor hun huis zie zitten. Als ze mij zien springen ze op: “Hallo juf! Vandaag gaan we naar de bieb toch?!” Onderweg wordt aan één stuk door gepraat: wat ze hebben beleefd op school, wat ze zien liggen op straat en welke vogels ze zien. “Juf, ik wil de hele tijd wel praten met jou, ik vind het zo leuk!”

Wat doe je als Voorlezer van de VoorleesExpress Utrecht?

Als voorlezer bij de VoorleesExpress Utrecht kom je twintig weken lang thuis bij een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar oud. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Je leest voor en doet taalspelletjes. De ouders betrek je hierbij en laat je zien hoe zij zelf de taalontwikkeling kunnen stimuleren.

Door jouw inzet geef je ouders en kinderen meer plezier in taal! En dat is belangrijk, want taal heb je nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken.

Je wordt begeleid door een coördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met taalinhoudelijke input en didactische tips.

Wat heb jij in huis?

– Je bent minimaal 18 jaar oud
– Je hebt affiniteit met voorlezen, taal, kinderen en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen en bent makkelijk in de omgang
– Je bent leergierig, betrouwbaar en wil jezelf ontwikkelen
– je bent zo’n 2 uur er week beschikbaar, gedurende 20 weken

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet geef je een kind een goede (talige) basis en vergroot je het taalplezier van een gezin. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Het hele jaar door zoeken we voorlezers! Klik op de link hieronder en schrijf je direct in: Ja! Ik meld mij direct aan als voorlezer. Eventuele vragen kun je stellen via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl.

Wij zoeken ook coördinatoren!

Als coördinator begeleid je een jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Check de vacature voor coördinatoren hier.

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week
Duur: 20 weken
Doelgroep:
Kinderen van 2-8 jaar
Samenstelling: 1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Voorlezen, taalbevordering, sociale vaardigheden, andere culturen
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Anandi

Anandi Schelfhout
06 18 21 04 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!