Taal Doet Meer
Word taalvrijwilliger voor jeugd of volwassenen in Utrecht
“Het geeft me zoveel voldoening! Hoe kon ik ooit twijfelen of ik wel een uurtje per week kon missen?”

Zet je in voor een ander en help Utrecht verbinden

In Utrecht leven 169 nationaliteiten bij elkaar. Het is wat onze mooie stad zijn kracht geeft! Maar lang niet iedereen doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal niet spreekt, wordt het lastig kletsen met de buurman, solliciteren naar een baan, of omgaan met je klasgenoten.

Zet je in!

Een taalbarrière verkleint je wereld enorm. Daarom zet Taal Doet Meer zich al 35 jaar in: voor Utrechters, door Utrechters. 1000 mensen zoals jij maken inmiddels het verschil als taalcoach of maatje. Jij zet je toch ook in voor eerlijke kansen voor héél Utrecht?

Vrijblijvend aanmelden voor een kennismaking

Ook iets betekenen voor een ander? Geef je voorkeur op, dan informeren we jou over de mogelijkheden.

✔ Professionele organisatie
✔ Gratis lesmaterialen
✔ Tevredenheidsscore van 89%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews

3 soorten taalvrijwilligerswerk

 1. Taalmaatje (jeugd)

  Als kind van anderstalige ouders is het niet altijd gemakkelijk meekomen. Zonde, want een goede start in de jeugd is een belangrijke pijler voor gelijke kansen in de toekomst. Help jij een Utrechts kind met meer zelfvertrouwen en een goede start?

 2. Taalcoach (volwassenen)

  Taal is nodig om een gesprekje aan te knopen met je buurman, een baan te vinden, naar de dokter te gaan of met de docent van je kinderen te praten. Als taalcoach help jij een ander de taal te oefenen en zo volwaardig mee te doen in de samenleving.

 3. Vrijwilligersbegeleider

  Als coördinator of vrijwilligersbegeleider vorm je de onmisbare schakel in onze missie! Je koppelt taalleerders en vrijwilligers aan elkaar en bent vaste sparringpartner van een groepje taalvrijwilligers. Je ontmoet veel nieuwe mensen uit diverse culturen.

 • Bij Taal Doet Meer hebben we voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Of je nu wilt voorlezen aan kleine kinderen of juist warm wordt van het coachen van volwassenen.

  Wij vinden de functie waarin jij helemaal tot je recht komt! Zo help je niet alleen de ander, maar ontwikkel je ook zelf belangrijke vaardigheden. Bekijk ook onze vrijwilligersvacatures.

 • Wist je dat je al taalvrijwilliger kunt worden vanaf 1,5 uur per week, gewoon bij jou in de buurt? Daarmee maak je al een enorm verschil!

  Meestal kun je je tijd flexibel indelen. Samen met de deelnemer(s) stem je af welk moment handig uitkomt. Als coördinator kun je je tijd zelfs ’s avonds inzetten.

  En natuurlijk kun je tussendoor gewoon op vakantie wanneer je wil. Vrijwilligerswerk is immers een verrijking van je eigen leven, geen belemmering!

 • Nee, zeker niet! Veel mensen twijfelen of ze het taalvrijwilligerswerk wel ‘kunnen’, maar dat blijkt altijd onterecht. We begeleiden je uitvoerig, je krijgt een gratis starttraining en we hebben volop materiaal en expertise in huis om uit te putten. Enthousiasme, interesse in de ander en goede sociale vaardigheden zijn dan ook veel belangrijker!

  Wil je je jarenlange ervaring als docent inzetten en je eigen materiaal ontwikkelen? Alleen maar leuk! Maar ook als je nog nooit iets met coaching hebt gedaan, ga je het super doen. We zullen je nooit zomaar voor de leeuwen gooien, maar kijken wat het beste bij jou past en waar jij je uitdaging uit haalt.

 • Nee hoor, er zijn verschillende projecten waarbinnen je je kunt inzetten als Nederlands niet je moedertaal is! Meerdere oud-deelnemers zijn later taalvrijwilliger bij ons geworden.

  Het is fijn als je zelf de Nederlandse taal op voldoende niveau beheerst, maar de taal foutloos spreken is lang niet altijd nodig. We denken graag mee welke vrijwilligersfunctie goed bij je past.

 • We hebben uitvoerige intakes met vrijwilligers én deelnemers. Zo kunnen we een match maken die goed bij jou past. Want hoe leuk is het als de taalleerder die je begeleid en jijzelf dezelfde hobby’s of interesses hebben? Dat maakt het des te gezelliger en je zit nooit om gespreksonderwerpen verlegen 🙂. We proberen altijd een match bij jou in de buurt te zoeken, zodat je niet de hele stad door hoeft op je fiets. Ténzij je dat graag wilt, natuurlijk.

 • Uitvoerig! Natuurlijk gaan we mee met het eerste bezoek aan een nieuwe groep of deelnemer. Daarnaast krijg je een hoogwaardige training voordat je start.

  Een coördinator wordt je vaste aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt. Daar kun je het hele jaar door aankloppen met vragen of voor advies. En regelmatig zijn er workshops, trainingen, evenementen en ontmoetingen met medevrijwilligers, waar je vrijwillig aan deel kunt nemen.

  Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld, het Appeltje van Oranje én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

 • Allereerst doen wij op kantoor een klein dansje ;). Vervolgens zal één van onze collega’s contact met je opnemen voor een kennismaking: Wie ben je? Wat vind je leuk om te doen? Waarin wil je jezelf ontwikkelen? Hoeveel tijd heb je beschikbaar?

  Samen bespreken we onze programma’s en de mogelijkheden. We geven antwoord op al je vragen en vertellen je stap voor stap over onze werkwijze. Vervolgens kun jij besluiten óf en waar je je wilt inzetten. Ga je starten, dan helpen wij je met een training, koppeling en alle andere zaken. Je komt gegarandeerd in een warm bad!

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!

Zij gingen je voor: