Taal Doet Meer
Krijg taalhulp of leer Nederlands bij Taal Doet Meer
“Ik was bang om Nederlands te praten, maar Taal Doet Meer gaf me zelfvertrouwen en motivatie.”

Oefen de Nederlandse taal!

Woon jij in de stad Utrecht en wil je beter Nederlands leren? Makkelijker praten met je buren, huisarts of de leraar van je kind? Of beter leren lezen of schrijven? Taal Doet Meer kan helpen!

Het maakt niet uit of je in Nederland bent geboren of nog maar kort in Utrecht woont. Of je ouders Nederlands spreken of een andere moedertaal. Of je elke week wilt oefenen, of soms.

Taal Doet Meer heeft taalgroepen en taalactiviteiten voor alle Utrechters, van 0 tot 100 jaar! Geef je op via het formulier. Dan kijken wij samen met jou welk project het beste bij jou past.

Ik wil taalhulp

✔ Woon jij in de stad Utrecht?
✔ Wil je oefenen met de Nederlandse taal?

Meld je dan hieronder aan als cursist. We bellen je binnen drie weken.

Aanmelden
 • Taal Doet Meer heeft projecten en activiteiten voor Utrechters die (beter) Nederlands willen leren. Je oefent je Nederlands met een taalcoach of taalmentor. Alleen, in een groepje of in een Taalcafé. We hebben projecten voor ouders met jonge kinderen, voor scholieren, voor jongeren en voor volwassenen.
  Bekijk hier al onze projecten.

 • Voor mensen die wonen in de stad Utrecht en die beter Nederlands willen spreken, schrijven of lezen. Het maakt niet uit of je ouders Nederlands spreken of een andere taal.

  De meeste projecten zijn bedoeld voor Utrechters die al zijn ingeburgerd en een laag inkomen hebben. Moet je nog inburgeren? Of heb je een hoger inkomen? Dan kun je helaas niet deelnemen aan een taalgroep, maar ben je wel van harte welkom bij een Taalcafé of een Taalwandeling.

 • Deelname aan onze projecten is gratis.

 • Wil je taalhulp? Vul dan het formulier rechtsboven op deze pagina in. We bellen je dan op om te kijken of je geschikt bent voor onze projecten en welk project het beste bij jou past.

  Kinderen worden aangemeld via hun school. Wil je jouw kind aanmelden voor taalhulp (VoorleesExpress, Taalmentoraat of School’s cool)? Vraag dit aan de leraar of intern begeleider op de school van je kind.

 • Nadat je je aanmeldt, bellen we je binnen twee weken op. We stellen een paar vragen om te kijken of je geschikt bent voor taalhulp. Samen kijken we welk project bij jou past en wanneer je kunt starten. Voordat je start, krijg je van ons alle informatie die je nodig hebt, zoals de plaats, dag en tijd.

Aanmelden
Cursisten vertellen