Vrijwilligers voor diverse Taalcafé’s

Help je graag iemand die wil oefenen met de Nederlandse taal? En lijkt het je leuk om op een laagdrempelige manier in gesprek te raken met anderstaligen? Ook wanneer je niet wekelijks beschikbaar bent, ben je welkom als vrijwilliger in een van onze Taalcafé’s. 

Als vrijwilliger bij een Taalcafé ontmoet je mensen met verschillende culturen. Door samen te praten help je hen om de Nederlandse taal te oefenen.

Onder veel nieuwkomers/anderstaligen is een grote behoefte hun stadsgenoten te leren kennen en Nederlands te oefenen. Het taalcafé is een laagdrempelige manier waarop anderstalige Utrechters en Utrechtse taalvrijwilligers elkaar ontmoeten en met elkaar in kleine groepjes of 1 op  1 in gesprek gaan. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee en met behulp van leuke taalspelletjes en spreekkaarten.

Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers doen iedere week mee, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een vrijwillige coördinator aanwezig die rondloopt, vragen beantwoordt en aanschuift bij verschillende tafels. Je kunt gewoon binnen lopen en je hoeft je niet vooraf aan te melden.
Met een hoge opkomst van deelnemers hebben wij altijd behoefte aan vrijwilligers!

Kom je voor de eerste keer? Zorg dan dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. Zo kunnen ze je meer vertellen over wat je gaat doen.

We zoeken vrijwilligers voor diverse Taalcafé’s:

 • Taalcafé Leidsche Rijn
  Dinsdag 13.00 – 15.00 uur
  Bibliotheek Leidsche Rijn, Brusselplein 2
 • Taalcafé Vleuten – De Meern
  Donderdag 9.30 – 11.30 uur
  Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16
 • Taalcafé Overvecht
  Donderdag 13.00 – 15.00 uur
  De Dreef, Schooneggendreef 27C

Je kunt je aanmelden of informatie opvragen bij Chaima, via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of gewoon langskomen. Wees welkom!

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
06 – 182 104 25

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!