Taalcoach Taal & Ouders

Op verschillende basisscholen in Utrecht geven taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren. Als Taalcoach Taal & Ouders ga je wekelijks, samen met één groepje ouders aan de slag met de Nederlandse taal.

“Taalcoach zijn is een verrijking geweest voor mij. Dat je met zo weinig zo veel kan betekenen voor iemand. Ik heb veel geleerd aan de groep, maar ik heb zelf ook geleerd van de groep. Het is een ervaring die mij de rest van mijn leven bij zal blijven.” – Lucinda, taalcoach Taal & Ouders.


Wat doe je als Taalcoach Taal & Ouders?
Als taalcoach begeleid je wekelijks een groepje ouders op een Utrechtse basisschool. Na het volgen van een introductiecursus, start je met de taallessen met de ouders. De taallessen zijn gericht op thema’s rondom opvoedingsvragen en de school. Denk hierbij aan het lezen van de nieuwsbrief, het voorbereiden van oudergesprekken of een discussie over gezonde voeding. Zo combineren we taaldoelen en inhoudelijke doelen. Je wordt begeleid door een vrijwillige coördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang van de bijeenkomsten.

Wat heb jij in huis?
– Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je bent leergierig, geduldig en betrouwbaar
– Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar
– Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren
– Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg je ervoor terug?
Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je kind te helpen met huiswerk maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Interesse / vragen?
Heb je belangstelling voor de functie van voorlees- en speelvrijwilliger? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taal & Ouders’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Soledad via soledad@taaldoetmeer.nl

Zie ook https://www.taaldoetmeer.nl/wat-doen-we/activiteiten-ouders/taal-ouders/

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06 – 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!