Taal Doet Meer
Word taalcoach Lezen en Praten met je Kind
Vacature Projecten Jeugd

Taalcoaches Taalthuisbezoek

Houd jij van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Lijkt het je leuk om met ouders van jonge kinderen (0-3 jaar) aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek! Je wordt gekoppeld aan een gezin bij jou in de buurt en gaat daar 15 weken lang, anderhalf uur per keer op bezoek.

Aanmelden als taalcoach

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week, flexibel in te delen
Duur:
15 weken
Doelgroep:
Ouders met jonge kinderen (0-3 jaar)
Samenstelling:
1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Taalcoaching, advies, opvoeding, sociale vaardigheden
Ervaring:
Goed met kinderen, positieve instelling
  • Simin van taalleerder naar taalvrijwilliger
    “We dwingen mensen niet, maar scheppen ruimte. Dat spreekt me aan”
    Simin, taalvrijwilliger

Wat doe je als taalcoach?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 t/m 3 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis. 15 Weken lang ga je aan de slag met lesmateriaal van Taal Doet Meer. Je praat over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen of stress. Met de kinderen zing je liedjes, doe je spelletjes en lees je boekjes. Zo stimuleer je al vroeg de taalontwikkeling.

Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als taalcoach krijg je van ons een leerzame training vooraf. Verder krijg je van Taal Doet Meer een ‘Tas Vol Taal’ met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Ervaring is niet nodig! Veel belangrijker vinden we dat je passie hebt, communicatief vaardig bent en zelfstandig kan werken.

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat jonge kinderen een goede talige start maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Dat geeft je elke week weer voldoening en het gevoel dat je ertoe doet. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jonge kinderen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar, voor 15 weken
  • Je wil jezelf graag blijven ontwikkelen

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach Taalthuisbezoek? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalthuis’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Anandi via ouderenkind@taaldoetmeer.nl

Aanmelden als taalcoach

Meer informatie?

Lilian Kuilman
06 – 819 599 51
ouderenkind @taaldoetmeer.nl

Lezen en praten met je kind - Taal Doet MeerLezen en praten met je kind - Taal Doet MeerLezen en praten met je kind - Taal Doet Meer
“Ik was op zoek naar een nuttige manier om die tijd te besteden. Er is geen mooiere beloning voor je werk dan zien dat je een verschil maakt!”
Sophie, taalvrijwilliger