Taalcoaches Taalthuisbezoek

Houd jij van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Lijkt het je leuk om met een jong gezin aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek!

Locatie: Utrecht, stadsbreed
Totale tijdsinvestering: 2 uur per week (afspraak duurt 1,5 uur)
Duur project: 25 weken

Wat doe je als taalcoach?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 t/m 3 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis. Dit doe je met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal komt uit de lesmethodiek Gezonde Taal en gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen, stress. Je gaat in gesprek met ouders om te vragen wat ze al doen en kennen qua taal. Dit is je uitgangspunt: in de taalthuis bezoeken onderzoek je met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren.

 Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je wekelijks op bezoek bij een gezin bij jou in de buurt met een taalvraag. Je bent 1,5 uur per week op een vast moment beschikbaar voor een periode van 25 weken.

Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als taalcoach krijg je van ons een training. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als taalcoach, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzetbaar bent. Verder krijg je van Taal Doet Meer een ‘Tas Vol Taal’ met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Wat is Lezen en Praten met je Kind?

Lezen en Praten met je Kind is een project gericht op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0 t/m 3 jaar). Ouders met een taalachterstand lopen een risico op bijv. gezondheidsproblemen omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ook leidt het tot een taalachterstand bij de kind(eren). Taal Doet Meer wil daarom samenwerken met anderstalige ouders om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis door middel van Taalthuisbezoeken. Tijdens de Taalthuisbezoeken komen er verschillende onderwerpen aan bod zoals opvoedings- en gezondheidsthema’s.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding
  • Een super leerzame introductiecursus
  • Ondersteuning door de VoorleesExpress Utrecht voor deskundig advies en materiaal op maat
  • Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach Taalthuisbezoek? Vul dan het aanmeldformulier in. Eventuele vragen kun je stellen aan Jantien via ouderenkind@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Jantien

Jantien van Bergen

06- 449 875 83

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!