Taalcoaches Taalthuisbezoek

Houd jij van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Lijkt het je leuk om met een jong gezin aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek!

Wat doe je als taalcoach?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 t/m 3 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis. Je wordt als gekoppeld aan een gezin bij jou in de buurt en gaat daar 25 weken lang, anderhalf uur per keer op bezoek.

Tijdens die 25 weken ga je aan de slag met lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal komt uit de lesmethodiek Gezonde Taal en gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen of stress. Samen met de ouders ga je al doende aan de slag en onderzoek je wat de (taal)ontwikkeling van hun kind nog meer zou kunnen stimuleren.

Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als taalcoach krijg je van ons een leerzame training vooraf. Verder krijg je van Taal Doet Meer een ‘Tas Vol Taal’ met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Ervaring is niet nodig! Veel belangrijker vinden we dat je passie hebt voor je rol als taalcoach, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzetbaar bent.

Wat is Lezen en Praten met je Kind?

Lezen en Praten met je Kind is een project gericht op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0 t/m 3 jaar).

Ouders met een taalachterstand lopen een risico op bijv. gezondheidsproblemen omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ook leidt het soms tot een taalachterstand bij de kind(eren). Taal Doet Meer wil dit voorkomen door samen met anderstalige ouders vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis. Tijdens de Taalthuisbezoeken komen er verschillende onderwerpen aan bod zoals opvoedings- en gezondheidsthema’s.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met jonge kinderen, taal en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
– Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar, voor een half jaar
– Je wil jezelf graag blijven ontwikkelen

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat jonge kinderen een goede talige start maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Dat geeft je elke week weer voldoening en het gevoel dat je ertoe doet. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach Taalthuisbezoek? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalthuis’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Anandi via ouderenkind@taaldoetmeer.nl

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week, flexibel in te delen
Duur:
25 weken
Doelgroep:
Ouders met jonge kinderen (0-3 jaar)
Samenstelling: 1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Taalcoaching, advies, opvoeding, sociale vaardigheden
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Lilian

Lilian Kuilman

06 – 819 599 51

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!