Coördinator groepslessen taalcoaching

Ben je initiatiefrijk en goed in het begeleiden van mensen? Kun je wel een uitdaging aan? En ben je geïnteresseerd in de motieven van taalleerders en vrijwilligers?

Houd je van organiseren, koppelen en overzicht houden? En wil je iets betekenen voor de wijk Hoograven of Zuilen? Dan willen we jou als vrijwillige coördinator Taalcoaching voor de taalgroepen in één van deze wijken!

Als vrijwillige coördinator ben je de spil in ons werk. Je hebt coördinerende, coachende en administratieve taken. Zo koppel je deelnemers aan een taalcoach, begeleid je de vrijwillige taalcoaches en houd je hiervan digitaal de administratie bij. Je bent als coördinator nauw betrokken bij de organisatie, een waardevolle ervaring. Daarnaast ontmoet je veel verschillende mensen.

Na het volgen van een starttrainingcursus, start je met het coördineren van de groepen in de wijk. Je wordt ingewerkt en ondersteund door een projectmedewerker van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met volwassen taalleerders, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks 4 tot 6 uur per week (flexibel) beschikbaar
  • Je neemt deel aan coördinatorenoverleg (6x per jaar)
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een jaar te verbinden

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator taalcoaching? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalcoaching’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Hafsa via hafsa@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Hafsa

Hafsa el Adouti
06 – 182 104 27

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!