Coördinator VoorleesExpress Utrecht

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen, met ze te spelen en te praten. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om op meerdere manieren taal aan te bieden en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt!

Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress?

 Als coördinator begeleid je een jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen word je begeleid door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Het coördineren van kost ongeveer 2 uur per week.

Wat heb jij in huis?

 Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen

  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren en coachen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks flexibel beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een jaar te committeren.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Klik dan hier en vul het aanmeldformulier in. Met eventuele vragen kun je terecht bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl  of 06-18210433.

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
06 – 182 104 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!