Coördinator VoorleesExpress Utrecht

“Coachen en motiveren van de voorlezers geeft mij veel voldoening. Soms komen er lastige situaties voor en dan is het een uitdaging om samen met de voorlezer op zoek te gaan naar de meest passende oplossing. Als ik dan daarna in hun evaluaties teruglees hoe het traject verlopen is, geef ik vooral veel complimenten. Het is fijn om te zien dat de oplossing die we dan samen bedacht hebben werkt.”

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen, met ze te spelen en te praten. We stimuleren de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving. De ouders krijgen handvatten om voor te (blijven) lezen en taalactiviteiten te doen. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt!

Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress?

Als coördinator (+/- 2 uur per week) vorm je de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en bewaakt de voortgang. Je begeleidt de voorlezers en gaat drie keer mee met de voorlezer naar het gezin. Je bent bovendien hun aanspreekpunt bij vragen en denkt mee en geeft advies.

Je wordt als coördinator zorgvuldig begeleid door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je hebt plezier in organiseren en coachen
– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
– Je bent wekelijks 2 uur flexibel beschikbaar, voor minimaal een jaar

Wat krijg je ervoor terug?

Als coördinator doe je ervaring op met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Met jouw inzet zorg je ervoor dat Utrechtse gezinnen taalvaardiger worden, kinderen eerlijke kansen krijgen en het Nederlands geen belemmering vormt om mee te doen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Klik dan hier en vul het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘VoorleesExpress’ aan. Eventuele vragen kun je stellen via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl.

Praktische info

Aantal uur:
2 à 3 uur p/week – flexibel in te delen
Duur:
Minimaal een jaar
Doelgroep:
Vrijwilligers & ouders van jonge kinderen
Wijk:
Door heel Utrecht
Ontwikkel je in:
Organiseren, verbinden, coaching, sociale vaardigheden
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Jantien

Jantien van Bergen
06 – 449 875 83

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!