Taal Doet Meer
Word taalcoach aan huis in Utrecht - vacature
Vacature Projecten Volwassenen

Taalcoach individuele thuisles

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Houd je van het overbrengen van je kennis en heb je affiniteit met het onderwijs? En lijkt het je leuk om een cursist die Nederlands niet als moedertaal heeft, te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal? Dan ben jij onze nieuwe taalcoach! Voor diverse wijken in Utrecht zijn wij op zoek naar vrijwilligers die overdag of in de avond individueel les willen geven aan een cursist.

Aanmelden als taalcoach

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week, flexibel in te delen
Duur:
Minimaal 6 maanden
Doelgroep:
Volwassenen
Samenstelling:
1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Lesgeven, taalcoaching, andere culturen
Ervaring:
Communicatief vaardig, kunnen enthousiasmeren
  • “Het geeft ontzettend veel voldoening om te zien hoe de vrouwen vooruitgang boeken en zelfstandiger worden”
    Marijke, taalcoach

Wat doe je als taalcoach?

Cursisten die niet kunnen deelnemen aan ons groepsaanbod, door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten en/of een zware zorgtaak, komen in aanmerking voor individuele taalcoaching bij hen thuis. Jij komt bij diegene over de vloer om te helpen de Nederlandse taal vaardig(er) te worden.

Je komt twee uur per week bij de cursist thuis en gaat samen oefenen met de Nederlandse taal. Taal Doet Meer heeft hiervoor lesmateriaal beschikbaar, maar uiteraard kun je ook zelf werkvormen en oefeningen bedenken of opzoeken.

Je wordt ondersteund door een vrijwilligersbegeleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met lesmateriaal op maat en didactische tips.

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat een mede-Utrechter beter mee kan doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Dit geeft je wekelijks weer veel dankbaarheid en voldoening.

Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Wat heb jij in huis?

  • Je bent wekelijks 2 uur beschikbaar (flexibel in te delen), voor minimaal een half jaar
  • Je hebt affiniteit met taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalcoaching’ aan. Eventuele vragen kun je stellen via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of 030-2947594.

Aanmelden als taalcoach

Meer informatie?

Fadoua el Aoufi
06-182 104 25
taalcoaching @taaldoetmeer.nl

“Taal Doet Meer is een heel actieve en betrokken organisatie waar je hulp en inzet echt worden gewaardeerd.”
Sophie, taalvrijwilliger