Taalcoach individuele thuisles

Taal Doet Meer is op zoek naar taalcoaches voor individuele cursisten

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Houd je van lesgeven en heb je affiniteit met het onderwijs? En lijkt het je leuk om een cursist die Nederlands niet als moedertaal heeft, Nederlands te leren? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach bij Taal Doet Meer!

“Taal Doet Meer is een heel actieve en betrokken organisatie waar je hulp en inzet echt worden gewaardeerd.”

Wat doe je als taalcoach?

Voor diverse wijken in Utrecht zijn wij op zoek naar taalcoaches, die overdag of in de avond individueel les willen geven aan een cursist. Cursisten die niet kunnen deelnemen aan ons groepsaanbod, door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten en/of een zware zorgtaak, komen in aanmerking voor individuele taalcoaching bij hen thuis.

Na het volgen van een introductiecursus, heb jij alle voeding om te kunnen starten!  Je komt twee uur per week bij de cursist thuis en gaat samen oefenen met de Nederlandse taal. Taal Doet Meer heeft hiervoor lesmateriaal beschikbaar, maar uiteraard kun je ook zelf werkvormen en oefeningen bedenken of opzoeken.

Je wordt begeleid door een coördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met lesmateriaal op maat en didactische tips.

Wat heb jij in huis?

– Je bent wekelijks 2 uur beschikbaar (flexibel in te delen), voor minimaal een half jaar
– Je hebt affiniteit met taal en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat een mede-Utrechter beter mee kan doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Dit geeft je wekelijks weer veel dankbaarheid en voldoening. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalcoaching’ aan. Eventuele vragen kun je stellen via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of 030-2947594.

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week, flexibel in te delen
Duur:
Minimaal 6 maanden
Doelgroep:
Volwassenen
Samenstelling: 1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Lesgeven, taalcoaching, andere culturen
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
06 – 182 104 25

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!