Gespreksleider ouder-kindgroep gezocht!

“Heb jij affiniteit met opvoeding, taal en andere culturen? Vind je het belangrijk dat ouders gestimuleerd worden om hun kennis over opvoeding uit te wisselen, ook wanneer zij een taalachterstand hebben? Dan ben jij onze nieuwe gespreksleider ouder-kindgroep!”

Wat is Lezen en Praten met je kind?

Een taalachterstand bij ouders kan leiden tot meer risico op  gezondheidsproblemen bij de ouders of een taalachterstand bij hun kind(eren). Taal Doet Meer wil dit voorkomen. We werken daarom samen met anderstalige ouders om vanaf de jonge jaren van hun kind de taalomgeving in huis te verrijken.

In een ouder-kindgroep komen jonge ouders en hun kinderen samen. Terwijl een vrijwilliger voorleest en (taal)spelletjes doet met de kinderen, praten de ouders over verschillende onderwerpen, zoals opvoeding en gezondheid.

Wat doe je als gespreksleider ouder-kindgroep?

Als vrijwillige gespreksleider van de ouder-kindgroep ga je samen met een groepje ouders in gesprek over opvoeden. Hiervoor biedt Taal Doet Meer handig lesmateriaal uit de lesmethodiek Gezonde Taal. Denk aan lessen over spelen, voorlezen of stress. Binnen de bijeenkomsten kunnen ouders hun kennis en ideeën uitwisselen, hun taal verbeteren én hun kinderen stimuleren op het gebied van taal en ontwikkeling.

Als gespreksleider ouder-kindgroep begeleidt je wekelijks (op een doordeweekse ochtend) een ouder-kindgroep. Om jou helemaal klaar te stomen voor die rol, krijg je van ons een training. Je leert alles over het stimuleren van taal en de gebruikte lesmethode.

Wat heb jij in huis?

Ervaring is niet nodig, wij bieden goede begeleiding. Wel vragen we het volgende:

  • Je hebt affiniteit met taal, culturen en opvoeding
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je bent zo’n drie uur per week inzetbaar op een doordeweekse ochtend, voor een periode van minimaal een jaar

Mocht je zelf een (jong) kind hebben, dan ben je uiteraard vrij om hem of haar mee te nemen naar de ouder-kindgroep!

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat ouders hun taalvaardigheid verbeteren en jonge kinderen een goede start krijgen om later volwaardig mee te doen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact!

Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je er een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s bij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en ondersteuning, lesmateriaal op maat, een super leerzame introductietraining en er zijn jaarlijks diverse workshops en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van gespreksleider? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Ouder-kindgroepen’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Jantien via ouderenkind@taaldoetmeer.nl. 

Praktische info

Aantal uur:
3 uur p/week, op een doordeweekse ochtend
Duur:
Minimaal een jaar
Doelgroep:
Ouders met jonge kinderen (0-3 jaar)
Samenstelling: Groep
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Sociale vaardigheden, gesprekken leiden, andere culturen
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Anandi

Anandi Schelfhout
06 18 21 04 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!