Groeps-taalcoach in verschillende wijken in Utrecht

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? En lijkt het je leuk om een (kleine) groep cursisten die Nederlands niet als moedertaal hebben, Nederlands te leren? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach!

“Sommige anderstalige Nederlanders hebben weinig contact met ‘Nederlanders’. Dat is jammer, want we kunnen een hoop van elkaar leren en het zorgt ervoor dat we begrip voor elkaar krijgen. Taal is hierin essentieel en ik vind het belangrijk om hieraan bij te dragen.”

Wat doet een taalcoach?

Als taalcoach maak je het verschil voor een groepje volwassen taalleerders in Utrecht. Twee uur per week geef je hen les en oefenen jullie samen de Nederlandse woordenschat, uitspraak, lezen, luisteren en heel belangrijk: het durven spreken!

De lesbrieven van Taal Doet Meer geven je hiervoor een perfecte basis, maar als je het leuk vind kun je natuurlijk ook zelf oefeningen uitdenken. Onze taalconsulenten bieden je hiervoor bakken aan inspiratie.

Tijdens de les kijken jullie bijvoorbeeld naar lesfilmpjes, behandelen nieuwe woorden die jullie daaruit leren, oefenen met korte gesprekjes en doen originele taalspelletjes. Dit gaat vaak gepaard met veel lol, dus die les vliegt voorbij!

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met taal en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
– Je bent 2 uur per week beschikbaar, voor minimaal een half jaar

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat taalleerders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Dit geeft je wekelijks weer veel dankbaarheid en voldoening. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van taalcoach? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalcoaching’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Chaima via taalcoaching@taaldoetmeer.nl

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week
Duur:
Minimaal 6 maanden
Doelgroep:
Volwassenen
Samenstelling: Groep
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Lesgeven, taalcoaching, groepsdynamiek, andere culturen
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
06 – 182 104 25

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!