Nieuw lesmateriaal! – Positieve Gezondheid

Met gepaste trots presenteren we nieuw lesmateriaal voor taalcoaches! Een lesbrief over ‘Zinvol leven’ en een lesbrief over ‘Kwaliteiten: dit kan ik goed!’. De lesbrieven zijn onderdeel van de methode Gezonde Taal. Hiermee sla je als taalcoach twee vliegen in één klap: je gaat aan de slag met taal én je werkt aan betere gezondheidsvaardigheden.

In totaal zijn er nu 26 (!) verschillende lesbrieven Gezonde Taal. De onderwerpen lopen uiteen van ‘De huisarts’ en ‘De apotheek’ tot ‘Slaap’ en ‘Stress en ontspanning’. De lesbrieven zijn geschikt voor taalleerders op A1-A2 niveau. Elke lesbrief is op dezelfde manier opgebouwd. Met de lesbrieven oefen je verschillende vaardigheden: luisteren en spreken, lezen èn een klein beetje schrijven.

Positieve Gezondheid

De twee nieuwste lesbrieven sluiten mooi aan bij het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Een manier van denken die is ontwikkeld door huisarts Machteld Huber. Bij Positieve Gezondheid ligt de nadruk niet op ziekte of gebrek, maar op mensen zelf: op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Door de verhalen, vragen en opdrachten in de lesbrieven leren taalleerders (en jijzelf als coach!) wat je zelf kunt doen om je mentaal en fysiek gezonder te voelen.

Meer weten over Positieve Gezondheid? Op www.iph.nl vind je veel interessante achtergrondinformatie (iph staat voor Institute for Positive Health).

Training en instructie

Wil je de lesbrieven gaan gebruiken voor jouw deelnemers? Meld je dan hier aan voor de training Gezonde Taal op woensdagavond 8 februari.

Kun je niet aanwezig zijn bij de training, maar wil je de lesbrieven wel graag gaan gebruiken?

Stuur een mailtje naar taalconsulent@taaldoetmeer.nl. Je krijgt advies over hoe je deze (en andere lesbrieven) het beste kunt inzetten in jouw taallessen.

Lees meer verhalen

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!