Taal Doet Meer
#doemeermettaal

Nieuw lesmateriaal! – Positieve Gezondheid

Met gepaste trots presenteren we nieuw lesmateriaal voor taalcoaches! Een lesbrief over ‘Zinvol leven’ en een lesbrief over ‘Kwaliteiten: dit kan ik goed!’. De lesbrieven zijn onderdeel van de methode Gezonde Taal. Hiermee sla je als taalcoach twee vliegen in één klap: je gaat aan de slag met taal én je werkt aan betere gezondheidsvaardigheden.

In totaal zijn er nu 26 (!) verschillende lesbrieven Gezonde Taal. De onderwerpen lopen uiteen van ‘De huisarts’ en ‘De apotheek’ tot ‘Slaap’ en ‘Stress en ontspanning’. De lesbrieven zijn geschikt voor taalleerders op A1-A2 niveau. Elke lesbrief is op dezelfde manier opgebouwd. Met de lesbrieven oefen je verschillende vaardigheden: luisteren en spreken, lezen èn een klein beetje schrijven.

Positieve Gezondheid

De twee nieuwste lesbrieven sluiten mooi aan bij het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Een manier van denken die is ontwikkeld door huisarts Machteld Huber. Bij Positieve Gezondheid ligt de nadruk niet op ziekte of gebrek, maar op mensen zelf: op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Door de verhalen, vragen en opdrachten in de lesbrieven leren taalleerders (en jijzelf als coach!) wat je zelf kunt doen om je mentaal en fysiek gezonder te voelen.

Meer weten over Positieve Gezondheid? Op www.iph.nl vind je veel interessante achtergrondinformatie (iph staat voor Institute for Positive Health).

De lesbrieven zijn alleen kosteloos te gebruiken door vrijwilligers van Taal Doet Meer

Lees meer: