Taal Doet Meer
#doemeermettaal

Creatief schrijven: maak samen een verhaal

Mooie verhalen zijn niet alleen leuk om te lezen, maar ook om te schrijven! Ga samen creatief aan de slag en bedenk korte verhaaltjes. Je kunt samen een verhaal schrijven of gewoon mondeling een verhaal bedenken. Hoeveel fantasie hebben jullie? Hier een paar tips om samen aan de slag te gaan en mooie verhalen te bedenken…

Verhalendobbelstenen

Ken je de verhalendobbelstenen al? Op elke kant van de dobbelsteen staat een plaatje. Gooi de 5 dobbelstenen en probeer een kort verhaaltje te maken over de plaatjes die je hebt gegooid. Je kunt van tevoren afspreken of het verhaal grappig, verdrietig of spannend moet zijn.

Als je vrijwilliger bent bij Taal Doet Meer, kun je verhalendobbelstenen lenen op ons kantoor.

Variant: heb je geen dobbelstenen maar zijn jullie wel bezig met nieuwe woorden leren? Kies 5 woorden uit die jullie aan het leren zijn en probeer deze woorden in een kort verhaaltje te gebruiken.

Taalspel Verhalendobbelsteen Taalleerders

Verhaal bij een foto

Zoek een grappige foto op internet. Schrijf een verhaal bij het plaatje. Je kunt iemand helpen met schrijven door vragen te stellen over de foto.

  • Wie zie je?
  • Waar is het?
  • Wanneer is de foto gemaakt?
  • Hoe voelt de persoon zich?
  • Waarom voelt hij zich zo?

Je kunt het verhaal opschrijven, maar ook mondeling bespreken.

Iedereen een zin taalspel taal leren Nederlands leren spelletje

 

Iedereen een zin

Bedenk samen een verhaal. Zeg om de beurt een zin. Bijvoorbeeld:

Het is maandagochtend. – Amira loopt naar de markt. – Ze gaat naar de markt, want ze moet boodschappen doen. – Vanavond is er feest! – Het is feest, want … – ….

Heb je samen een mooi verhaal geschreven? Laat het ons weten en mail je tekst naar taalconsulent@taaldoetmeer.nl. Het leukste verhaal delen we misschien wel in onze volgende nieuwsbrief…

Lees meer: