Taal Doet Meer
Nieuws

Inspirerende workshops en webinars in september en oktober!

Heb jij ook weer zin om na een lange zomer lekker aan de slag te gaan met jouw deelnemers? En vind je het leuk om nieuwe dingen te leren die je direct kunt gebruiken in jouw rol als vrijwilliger? Meld je dan aan voor één of meerdere workshops of webinars! Van ‘werken aan verstaanbaarheid’ tot ‘omgaan met motivatieproblemen’: er is voor elk wat wils.

Op locatie…

De volgende workshops staan dit najaar op de planning:

Inspiratie taalcoaching (in de bibliotheek Neude)
Motiveren kun je leren
Lezen maar!
Interculturele communicatie

Nieuwsgierig wat je gaat leren in bovenstaande workshops? Klik op de titel om meer te lezen over de inhoud.

… of vanuit je luie stoel

Naast onze eigen workshops op locatie, kun je ook een webinar volgen vanuit je luie stoel. Ideaal als je er al een lange dag op hebt zitten! De webinars duren ongeveer 1 uur en worden verzorgd door onze partnerorganisatie Het Begint Met Taal. Let op: de webinars zijn vooral geschikt voor vrijwilligers die volwassen taalleerders begeleiden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een webinar Werken aan verstaanbaarheid en uitspraak op 10 oktober van 19.30 tot 20.30?

‘De uitspraak van het Nederlands is vaak een struikelblok voor anderstaligen. Wil je weten wat verstaanbaar spreken precies inhoudt, wat de Nederlandse uitspraak zo moeilijk maakt voor een anderstalige en hoe je je anderstalige kunt helpen?
Dan is het een goed idee om mee te doen met de webinar over werken aan verstaanbaarheid en uitspraak!

In de webinar wordt ook aandacht besteed aan het geven van feedback op de uitspraak en de invloed van verschillende talen op de uitspraak van de Nederlandse taal.’

Andere webinars die je kunt volgen:

Webinar Taalcoaching voor praktijkleerders (laaggeletterden)
Webinar ‘Eenvoudig communiceren’ (‘na deze webinar heb je meer inzicht in je eigen taalgebruik en ben je beter in staat om te ‘schakelen’ naar het taalniveau van een ander’)

Klik op de titel om meer te lezen over de inhoud van de webinar.

Ben je vrijwilliger bij Taal Doet Meer? Dan kun je je aanmelden voor de webinars door een mailtje te sturen naar: taalcoaching@taaldoetmeer.nl.

Lees meer: