Word Vriend van Taal Doet Meer

De Vrienden van Taal Doet Meer geven financiële ondersteuning aan Taal Doet Meer. Samen met 1000 vrijwilligers per jaar zorgen wij ervoor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving door de Nederlandse taal te leren.

Als Vriend maak je het onder andere mogelijk dat…

 • vrijwilligers van de VoorleesExpress voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar
 • vrijwilligers van School’s cool gemotiveerde leerlingen van groep 8 helpen om een goede start in het Voortgezet Onderwijs te maken
 • vrijwilligers het laagdrempelige Taalcafé organiseren waar Utrechters elkaar ontmoeten.

Je kunt zelf Vriend worden, of Zakelijke Vriend vanuit je onderneming. Voor deze laatste optie kun je klikken op onderstaande button. Als je zelf Vriend wil worden kun je op deze pagina blijven en onder de knop verder lezen.

Vrienden willen iets voor elkaar betekenen. Als jij onze Vriend wordt, mag je gratis deelnemen aan de Taal Doet Meer Colleges en houden wij je op de hoogte via de nieuwsbrief en het jaarverslag. Wat voor Vriend ben jij?

Goede Vriend

Doneer vanaf €5,- per maand. Je kiest zelf of je per maand, per kwartaal of per jaar doneert.  Dit kun je direct op deze pagina regelen, door het formulier in te vullen.

Vaste Vriend

Per jaar doneer je vanaf €100,- en je gaat een relatie met ons aan voor minimaal vijf jaar. Doordat je de periodieke gift vastlegt, mag je dit bedrag jaarlijks volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor krijg je, afhankelijk van je inkomen, tot 52% van het bedrag terug via de Belastingdienst. Ook bedrijven kunnen giften aftrekken van de belasting. Vul de overeenkomst met de betalingsvolmacht verder in. De invulinstructie is onderdeel van het document. Wil je de documenten liever per post ontvangen? Laat het dan weten via vrienden@taaldoetmeer.nl.

Lees hier meer over geven en belasting

Speciale Vriend

Voor veel mensen is het een mooie gedachte dat zij ook na hun eigen leven een verschil kunnen blijven maken voor de wereld die zij achterlaten. Het is daarom mogelijk om een deel van je nalatenschap aan Stichting Vrienden van Taal Doet Meer te schenken. Je kunt vastleggen dat de Vrienden van Taal Doet Meer een bepaald percentage van de erfenis ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om in een legaat vast te leggen dat de Vrienden van Taal Doet Meer een vast bedrag ontvangen. Het is mogelijk om een specifieke doelgroep of een bepaald project te steunen. Je schenking is vrij van erfbelasting. Wij helpen je graag jouw wensen en mogelijkheden te verkennen over wat later in jouw naam kan worden voortgezet.

Eenmalig doneren

Graag worden wij vrienden met je, maar eenmalig doneren kan natuurlijk ook. Doneer eenmalig via onze doneer-pagina.

ANBI-status

Stichting Vrienden van Taal Doet Meer staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI. Je gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Op de website van de Belastingdienst staan de voorwaarden.

Contactgegevens

Stichting Vrienden van Taal Doet Meer
De Alchemist
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht

T 030 – 294 75 94
E vrienden@taaldoetmeer.nl

NL09TRIO0781338271

Word Goede Vriend

  Ik word graag een Goede Vriend en doneer per:

  (Minimaal € 5)

  (Minimaal € 15)

  (Minimaal € 60)

  Ik machtig Stichting Vrienden van Taal Doet Meer om het gekozen bedrag van mijn rekeningnummer af te schrijven.


  Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!