Taal & Toekomst

Taal & Toekomst is een begeleidingstraject voor Utrechtse MBO studenten tussen de 16-25 jaar die in hun opleiding tegen de Nederlandse taal aanlopen. Vrijwillige coaches gaan samen met jongeren voor 6 maanden aan de slag met taal- en communicatievaardigheden, empowerment en het uitbreiden van hun netwerk. Het doel is dat de jongeren beter mee kunnen komen in hun opleiding en een eerlijke kans krijgen bij het vinden van stages en op de arbeidsmarkt.

“Ik heb meegedaan aan Taal & Toekomst omdat ik mijn Nederlands wilde verbeteren en ook nog om te durven praten met mensen. Bijvoorbeeld op straat of in de winkels, en om leuke vrienden te ontmoeten. Het was een leuke ervaring! Ik ben niet meer bang om met andere mensen Nederlands te spreken. En ik heb een passende vervolgopleiding gevonden en leuke vrienden ontmoet!” – Amina (22)

Inhoud van het project

Goede communicatie in de Nederlandse taal is (onder andere) een sleutel voor succes. Dat heb je nodig voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief, jezelf kunnen presenteren en te weten waar je mensen vindt die je verder kunnen helpen. De coach kan met de jongere meekijken waar zijn/haar sterke punten liggen en hoe hij/zij deze succesvol naar voren kan brengen. De focus van het begeleidingstraject verschilt per jongere en wordt individueel per jongere en coach besproken.

Aanmelden

Taal & Toekomst is bedoeld voor studenten tussen 16 en 25 jaar die een MBO opleiding in Utrecht volgen. We werken samen met het Buurtteam MBO en de aanmeldingen van studenten verlopen altijd via hen. Heb je interesse om een student aan te melden? Stem dan graag af met Dounia Bali of Gerdien van den Gronden van het buurtteam MBO.

Ben je niet werkzaam op het MBO of heb je een vraag over Taal & Toekomst? Mail dan naar jeugd@taaldoetmeer.nl . Zie ook deze flyer voor meer informatie.

Wil je vrijwilliger worden?  Vul dan het aanmeldformulier in. Eventuele vragen over de functie kun je stellen via jeugd@taaldoetmeer.nl. 

Meer informatie?

Bel/mail Aide

Aide Fetahaj
06 – 182 104 30

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!