VoorleesExpress

De VoorleesExpress* stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. Ook gaat de vrijwilliger aan de slag met taalspelletjes. We stellen ouders daarmee in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier en in hun eigen taal. De ouders krijgen handvatten om taal een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Wanneer kunnen vrijwilligers starten met voorlezen?

Als voorlezer kun je je het hele jaar door aanmelden en kun je starten wanneer wij een passend gezin voor jou hebben gevonden bij jou in de buurt. Wij streven ernaar om een goeie match tussen gezin en vrijwilliger te maken.

Partnerschap tussen school en ouders

Daarnaast versterken we het partnerschap tussen school en ouders. Zo nemen ouders en school samen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van kinderen, waarbij ze elkaar ondersteunen èn versterken.

Samenwerking Utrechtse voor- en basisscholen

We werken nauw samen met Utrechtse voorscholen en basisscholen. Alleen leerkrachten, pedagogisch medewerkers of intern begeleiders van aangesloten voor- of basisscholen kunnen gezinnen aanmelden. Het is daarbij wel belangrijk dat een gezin zelf gemotiveerd is voor deelname.

*De VoorleesExpress is een initiatief van SodaProducties en wordt in Utrecht uitgevoerd door Taal Doet Meer.


Meer informatie?

Bel/mail Fanny

Fanny Nanlohy
06 – 182 104 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!