Taal & Ouders

Ouders spelen een grote rol in de taalontwikkeling van hun kinderen. Met Taal & Ouders ondersteunen we Utrechtse ouders met hun eigen (taal)vaardigheden en maken we de koppeling naar de taalontwikkeling van hun kind, de activiteiten op school en hoe ouders hieraan kunnen bijdragen.

Taal op school: wekelijkse taalgroepen op basisscholen en peutercentra

Op verschillende basisscholen en peutercentra in Utrecht geven vrijwillige taalcoaches wekelijks Nederlandse les aan een groep ouders. De lessen en het lesmateriaal sluiten zoveel mogelijk aan bij de opvoedingsvragen van ouders en de materialen van school, zoals maandelijkse nieuwsbrieven en ouderavondgesprekken. Zo combineren we taaldoelen en inhoudelijke doelen rond school en opvoeding.

Op zes locaties in Utrecht zijn we actief met Taal op school. Daarnaast organiseren we in het kader van de Versnelling samen met Wijk&co op vier basisscholen in de wijk Overvecht lesgroepen. In samenwerking met Spelenderwijs Utrecht starten we binnenkort op vier peutercentra.

Opgroeien met beperkingen

Samen met vrijwilligersorganisatie Handjehelpen ondersteunen wij tien gezinnen waarin armoede, een kind met een basisschoolleeftijd en een beperking, en taalachterstand op de voorgrond staan. Taal Doet Meer koppelt taalcoaches aan de ouder(s) en Handjehelpen koppelt een speelmaatje aan een kind in het gezin. Op deze manier ondersteunen we samen het hele gezin.

Meer informatie?

Bel/mail Dirkje

Dirkje van den Berg
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!