Taal Doet Meer College

Twee keer per jaar organiseert Taal Doet Meer voor alle vrijwilligers en relaties een college, met lezingen over aansprekende onderwerpen. We proberen daarvoor steeds een interessante spreker te strikken. Het is ook dé gelegenheid om te netwerken, want een informeel gedeelte met een hapje en een drankje wordt ook altijd ingebouwd (met uitzondering van de laatste keer in verband met de corona maatregelen).

Uit je bubbel

Op 5 juli 2021 was het tweede Taal Doet Meer College van dit jaar met als thema ‘uit je bubbel’: over diversiteit, ontmoeten & het doorbreken van ‘bubbels’.

Het College werd verzorgd door hoogleraar diversiteit en onderwijs Maurice Crul (VU). Veel initiatieven die gericht zijn op integratie richten zich op de nieuwkomers: wat kunnen zij doen om zich thuis te voelen in de Nederlandse samenleving? Maar het is net zo interessant om te kijken naar de mensen van Nederlandse afkomst. Uit onderzoek van Maurice Crul blijkt dat vooral mensen zonder migratie-achtergrond zich terugtrekken in een ‘witte bubbel’. Hij neemt ons mee in onderzoeksuitkomsten over diversiteit, sociale ongelijkheid, het belang van ontmoeten en wat effectieve manieren zijn om bubbels te doorbreken. Zie hier een impressie van het College.

Vorige edities

Eerdere Taal Doet Meer Colleges en gasten waren onder andere:

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!