Taal Doet Meer
Artikel

Wereldse Taalwandeling: hét Kerstgeschenk voor organisaties!

Jij hebt hem vast ook. Die jaarlijkse hoofdbreker, terwijl de zomerzon nog nauwelijks de hoek om is: wat moet er dit jaar in het eindejaarspakket? Waar maak je je medewerkers nou écht blij mee? Met een fondueset of de VVV-bon ben je weinig origineel en frutsels belanden al snel in de prullenbak – niet bepaald duurzaam.

Eindejaarscadeau met impact

Heb je er al aan gedacht om een maatschappelijke missie cadeau te doen? Om een eindejaarscadeau te geven waar niet alleen de medewerkers, maar ook de stad Utrecht én jullie bedrijf als geheel op vooruit gaan?

Een donatie aan goede doelen komt steeds vaker voor – en is heel verantwoord – maar jammer genoeg zien de collega’s hier zelf weinig van terug. Taal Doet Meer biedt met de Wereldse Taalwandeling het beste van beide werelden: je medewerker ontvangt een unieke ervaring en een taallerende mede-Utrechter plukt de vruchten. Win-win!

Wat is een Taalwandeling?

Tijdens een Taalwandeling loop je een prachtig uitgezette route door een Utrechtse wijk, samen met iemand die de Nederlandse taal nog aan het leren is. Aan de hand van laagdrempelige vragen ga je samen in gesprek over de stad en haar verschillende culturen. Onderweg kom je langs de mooiste multiculturele plekken.

Zo leer je mensen en culturen kennen waar je normaal gesproken niet snel mee in aanraking zou komen. Tegelijkertijd kan de taalleerder ongedwongen zijn of haar Nederlands oefenen. De Taalwandeling brengt zo de stad én de ander dichterbij.

3x winst

Het concept van de Taalwandeling is laagdrempelig, positief en ontspannen. Van de twee uur durende wandeling komt iedere deelnemer stralend terug! Door het personeel in aanraking te laten komen met andere culturen, versterk je als organisatie tegelijkertijd het draagvlak voor je MVO-missie. En de taalleerders, die voelen zich welkom, gezien en gehoord.

Hoe werkt het

Een taalwandeling kost €15,- per deelnemer. Omdat we deze activiteit voor de taalleerders (met vaak een minimaal inkomen) gratis willen aanbieden, vragen we aan jullie als organisatie om hun deelname te doneren. Voor €30,- kan een koppel samen op pad!

Hieronder zie je op welke data de Wereldse Taalwandeling beschikbaar is. Je kunt hiervoor al reserveren vanaf 2 deelnemers (tot een maximum van 10 deelnemers per taalwandeling). De aangemelde medewerkers worden gekoppeld aan een taalleerder en ontvangen per mail hun starttijd en -locatie. Op de plek van vertrek krijgen ze van onze medewerker een rugzakje mee met de route, vragen en materialen die ze bij de opdrachten onderweg zullen gebruiken. En dan… kan het avontuur beginnen!

Boeken en meer informatie

Bezorgt jullie organisatie een bijzonder eindejaarsgeschenk aan je medewerkers én de taalleerders in Utrecht? Neem contact op met Soledad Asselman (taalwandeling@taaldoetmeer.nl / 06-18579491) voor informatie en mogelijkheden. Alvast fijne feestdagen!


De Wereldse Taalwandeling vindt plaats op:

11 november 2022                   Utrecht centrum
9 december 2022                     Utrecht centrum
27 januari 2023                        Utrecht centrum
24 februari 2023                      Utrecht centrum
10 maart 2023 – NL DOET      Overvecht en Kanaleneiland
24 maart 2023                         Utrecht centrum
28 april 2023                            Utrecht centrum
26 mei 2023                             Utrecht centrum
9 juni 2023                               Zuilen
23 juni 2023                             Utrecht centrum
8 september 2023                    Leidsche Rijn
22 september 2023                  Utrecht centrum
27 oktober 2023                       Utrecht centrum
24 november 2023                   Utrecht centrum
15 december 2023                   Utrecht centrum

Lees meer: