Taal Doet Meer
Word vriend van Taal Doet Meer
“Taal ís meer! Taal is alles. Een samenleving met gelijke kansen begint bij de taal”

Word Vriend van Taal Doet Meer

De Vrienden van Taal Doet Meer geven financiële ondersteuning aan Taal Doet Meer. Samen met 1000 vrijwilligers per jaar zorgen wij ervoor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving door de Nederlandse taal te leren. Als Vriend maak je het onder andere mogelijk dat…

 • vrijwilligers van de VoorleesExpress voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar
 • vrijwilligers van School’s cool gemotiveerde leerlingen van groep 8 helpen om een goede start in het Voortgezet Onderwijs te maken
 • vrijwilligers het laagdrempelige Taalcafé organiseren waar Utrechters elkaar ontmoeten

Je kunt zelf Vriend worden, of Zakelijke Vriend vanuit je onderneming.

Verschillende soorten vriendschap

Doneer een vast bedrag (vanaf €5,- per maand). Je kiest zelf of je per maand, per kwartaal of per jaar doneert. Dit kun je direct op deze pagina regelen, door het donatieformulier in te vullen. Als jij onze Vriend wordt, mag je gratis deelnemen aan de evenementen van Taal Doet Meer en houden wij je op de hoogte via de nieuwsbrief en het jaarverslag.
Per jaar doneer je vanaf €100,- en je gaat een relatie met ons aan voor minimaal vijf jaar. Doordat je de periodieke gift vastlegt, mag je dit bedrag jaarlijks volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor krijg je, afhankelijk van je inkomen, tot 37% van het bedrag terug via de Belastingdienst. Ook bedrijven kunnen giften aftrekken van de belasting.

Vul om vaste vriend te worden deze overeenkomst met de betalingsvolmacht in. De invulinstructie is onderdeel van het document. Wil je de documenten liever per post ontvangen? Laat het dan weten via vrienden@taaldoetmeer.nl.

Lees meer over geven en belasting.

Voor veel mensen is het een mooie gedachte dat zij ook na hun eigen leven een verschil kunnen blijven maken voor de wereld die zij achterlaten. Het is daarom mogelijk om een deel van je nalatenschap aan Stichting Vrienden van Taal Doet Meer te schenken, zoals een percentage of een vast bedrag. Het is ook mogelijk om een specifieke doelgroep of een bepaald project te steunen. Je schenking is vrij van erfbelasting. Wij helpen je graag jouw wensen en mogelijkheden te verkennen over wat later in jouw naam kan worden voortgezet.
Ook met jouw organisatie kun je het werk van Taal Doet Meer steunen een een concrete invulling geven aan het MVO-beleid van jouw organisatie. Gebruik daarvoor het formulier hiernaast en vink aan ‘ik geen namens een bedrijf’. Zakelijke vrienden mogen gratis aanwezig zijn bij onze evenementen. Vanaf € 250 per jaar wordt je bovendien met logo vermeld op de website van Taal Doet Meer en in het digitale jaarverslag van de Vrienden van Taal Doet Meer. Vanaf € 750 per jaar verzorgen wij een leuke activiteit om aan deel te nemen met je medewerkers.

Wil je intensiever samenwerken met Taal Doet Meer en bijvoorbeeld ook middelen beschikbaar stellen, doneren aan een specifiek project of medewerkersvrijwilligerswerk opzetten? Word dan Business Partner.


Graag worden wij vrienden met je, maar eenmalig doneren kan natuurlijk ook. Je kunt ons eenmalig steunen met een bijdrage via het formulier hiernaast.

ANBI-status

Stichting Vrienden van Taal Doet Meer staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI. Je gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Op de website van de Belastingdienst staan de voorwaarden.

Steun Taal Doet Meer


  (Minimaal € 5)

  (Minimaal € 15)

  (Minimaal € 60)


  Ik machtig Stichting Vrienden van Taal Doet Meer om het gekozen bedrag van mijn rekeningnummer af te schrijven.

  Bedrag