Taal Doet Meer
Gepensioneerd? Word taalvrijwilliger of taalmaatje in Utrecht
“We kunnen een hoop van ieders cultuur leren. Daar draag ik graag aan bij”

Zet je in voor een ander en help Utrecht verbinden!

Gepensioneerd of tijd over naast je werk? En wil je met jouw tijd en kennis écht iets bijdragen? Zet dan jouw capaciteiten in om de taalvaardigheid van mede Utrechters te vergroten.

Wanneer je slecht Nederlands spreekt, is het lastig om een praatje te maken met je buren, een baan te vinden of naar de huisarts te gaan. Als Taalvrijwilliger help je die drempel weg te nemen. Met een paar uur per week maak jij al een groot verschil!

“Ik wilde ergens mijn bed voor uit komen en vind het belangrijk om me voor iets in te zetten”

Vrijwilligerswerk op het lijf geschreven

Bij Taal Doet Meer hebben we vrijwilligerswerk met veel vrijheid. Of je nu wilt voorlezen aan kinderen, als coördinator een groep vrijwilligers aanstuurt of juist warm wordt van de inhoudelijke kant van het lesgeven. Wij vinden de functie waarin jouw kwaliteiten optimaal benut worden!

Natuurlijk heb je al een leuk en druk leven, snappen we! De meeste vacatures zijn daarom zo in te delen dat ze aansluiten bij jouw (veranderende) agenda en vakantieplannen.

“Na een aantal bestuurlijke activiteiten wilde ik wat meer met mijn poten in de klei staan”

Verbreed je wereld

Bij Taal Doet Meer help je niet alleen de ander aan meer taalvaardigheid en eerlijke kansen, maar verbreed je ook je eigen wereld. Maak kennis met de vele culturen die Utrecht rijk is, ontmoet buurtgenoten en leer van elkaar. Want met een nieuwsgierige houding ontdek je zoveel nieuwe dingen!

Aanmelden

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek

✔ Professionele organisatie
✔ Gratis lesmaterialen
✔ Tevredenheidsscore van 91%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews
Taalles voor ouders in Utrecht

3 soorten taalvrijwilligerswerk

 1. Taalmaatje (jeugd)

  Als kind van anderstalige ouders is het niet altijd gemakkelijk meekomen. Zonde, want een goede start in de jeugd is een belangrijke pijler voor gelijke kansen in de toekomst. Help jij een Utrechts kind met meer zelfvertrouwen en een goede start?

 2. Taalcoach (volwassenen)

  Taal is nodig om een gesprekje aan te knopen met je buurman, een baan te vinden, naar de dokter te gaan of met de docent van je kinderen te praten. Als taalcoach help jij een ander de taal te oefenen en zo volwaardig mee te doen in de samenleving.

 3. Vrijwilligersbegeleider

  Als coördinator of vrijwilligersbegeleider vorm je de onmisbare schakel in onze missie! Je koppelt taalleerders en vrijwilligers aan elkaar en bent vaste sparringpartner van een groepje taalvrijwilligers. Je ontmoet veel nieuwe mensen uit diverse culturen.

 • We hebben verschillende vrijwilligersvacatures beschikbaar. Denk aan:

  • Een scholier als taalmaatje ondersteunen
  • Nederlands oefenen met een taalgroepje volwassenen
  • Jonge moeders begeleiden met taal- en opvoedingsvragen
  • Als wegwijzer in de bibliotheek mensen doorverwijzen bij (taal)vragen
  • Als vrijwilligersbegeleider andere taalvrijwilligers ondersteunen
  • Helpen bij een taalcafé of bij onze taalwandelingen

  En dit is nog maar een greep van alle mogelijkheden. Samen met jou kijken we graag naar je wensen en kwaliteiten, zodat je precies op de juiste plek terecht komt. Bekijk ook ons vacatureoverzicht.

 • Nee, ervaring is niet nodig. Veel belangrijker vinden we een open houding, goede communicatieve vaardigheden en oprechte interesse in de ander.

  Binnen Taal Doet Meer krijg je goede training en begeleiding. Dus of je nu je bestaande kwaliteiten wilt (blijven) inzetten of juist iets nieuws wilt leren: je bent meer dan welkom als Taalvrijwilliger.

 • We hebben uitvoerige intakes met zowel vrijwilligers als deelnemers. Zo kunnen we een koppeling maken die goed bij jou past. Want hoe leuk is het als degene die je begeleid en jijzelf bij elkaar in de buurt wonen en dezelfde interesses hebben? Dat maakt het des te gezelliger en je zit nooit om gespreksonderwerpen verlegen 🙂

 • Uitvoerig! Natuurlijk gaan we mee met het eerste bezoek aan je deelnemer(s). Daarnaast krijg je een training voordat je start, en kun je het hele jaar door terecht met vragen of voor advies over bijvoorbeeld lesprogramma’s.

  Een vrijwilligersbegeleider wordt je vaste aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt. En door het jaar heen zijn er (vrijwillige) workshops, evenementen en ontmoetingen met medevrijwilligers.

  Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

 • Eén van onze collega’s zal contact met je opnemen voor een kennismaking: Wie ben je? Wat is je achtergrond? Waarin wil je jezelf ontwikkelen? Hoeveel tijd heb je beschikbaar? In welke wijk wil je vrijwilligerswerk doen?

  Samen bespreken we onze programma’s en de mogelijkheden. We geven antwoord op al je vragen en vertellen je stap voor stap over onze werkwijze. Vervolgens kun jij besluiten óf en waar je je wilt inzetten. Ga je starten, dan helpen wij je met een training, koppeling en alle andere zaken. Je komt gegarandeerd in een warm bad!

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!