Taal Doet Meer
Word vrijwilliger in Utrecht als taalmaatje of taalcoach
“Het geeft me zoveel voldoening! Hoe kon ik ooit twijfelen of ik wel een uurtje per week kon missen?”

Tijd over naast je studie? Doe iets terug!

Je studententijd kan een echte ‘bubbel’ zijn. Studeren, feesten, blik op de toekomst… Maar wist je dat er talloze Utrechtse kinderen zijn, die moeilijk mee kunnen doen? Simpelweg omdat ze moeite hebben met de Nederlandse taal, komen ze lastiger mee op school en hebben ze ongelijke kansen voor de toekomst. Oneerlijk en onnodig!

Zet je in!

Als taalmaatje maak je het verschil voor een kind in Utrecht. Anderhalf uur per week help je met woordenschat, begrijpend lezen, uitspraak en vooral: zelfvertrouwen! Tegelijkertijd leer je nieuwe culturen kennen, ontwikkel je je coaching-skills en versterk je je CV.

“Marieke is de allerliefste juf! Ik vind lezen steeds leuker”

Wat doet een Taalmaatje?

Als taalmaatje begeleid je wekelijks een Utrechtse scholier (8 tot 14 jaar) uit een anderstalig gezin. Je komt 1x in de week 1,5 uur bij het gezin thuis. Daar doen jullie taalspelletjes, taalactiviteiten en lezen bijvoorbeeld samen een boek (of de Donald Duck!). Af en toe ondernemen jullie een uitje, om jullie band op te bouwen en het zelfvertrouwen van je pupil te boosten!

“Na een lange dag geeft juist een uurtje vrijwilligerswerk me een boost vol positieve energie!”

Hoe werkt het?

Ervaring is niet nodig! Wij bieden je een introductiecursus zodat je precies weet wat je gaat doen. We koppelen je aan een leerling bij jou in de buurt die goed past bij jouw wensen en jouw karakter.

Een coördinator staat altijd voor je klaar om met je mee te denken. Deze gaat ook mee met de kennismaking tussen jou en het gezin. Wil je meer weten over taalontwikkeling of ben je op zoek naar leuke activiteiten? Dan kun je terecht bij onze taalconsulent.

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek

Geef je voorkeur op, dan vertellen we je graag over de mogelijkheden!

✔ Professionele begeleiding
✔ Positief vrijwilligerswerk
✔ Tevredenheidsscore van 91%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews
  • Je gaat 1x per week, anderhalf uur lang, op bezoek bij de leerling thuis. Samen met het gezin stem je af welk moment handig uitkomt. Je wisselende rooster is dus geen probleem! En natuurlijk kun je tussendoor gewoon op vakantie. Vrijwilligerswerk is immers een verrijking van je eigen leven, geen belemmering!

  • Ervaring is niet nodig! Veel belangrijker vinden we een positieve mindset, communicatieve vaardigheden en interesse in de ander.

    Of je nu aan het leren bent voor docent, sociaal werker, taalkundige of een totaal andere richting: iedereen is enorm waardevol! We zullen je nooit zomaar voor de leeuwen gooien, maar helpen je juist jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een training en goede begeleiding en natuurlijk kun je ook binnen Taal Doet meer steeds door blijven groeien.

  • We hebben uitvoerige intakes met vrijwilligers én deelnemers. Zo kunnen we een match maken die goed bij jou past. Want hoe leuk is het als je pupil en jij bij elkaar in de buurt wonen en dezelfde hobby’s of interesses hebben? Dat maakt het des te gezelliger en je zit nooit om gespreksonderwerpen verlegen 🙂

  • Uitvoerig! Natuurlijk gaan we mee met het eerste bezoek aan je pupil. Daarnaast krijg je een training voordat je start, en kun je het hele jaar door terecht met vragen of voor advies. Een coördinator wordt je vaste aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt. En door het jaar heen zijn er (vrijwillige) workshops, trainingen, colleges en ontmoetingen met mede-mentoren.

    Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!