Taal Doet Meer
Word taalcoach voor anderstaligen in Utrecht
“We kunnen een hoop van elkaar leren en meer begrip voor elkaar krijgen”

Taalcoach: laat een Utrechtse taalleerder meedoen!

Taal is nodig om een gesprekje aan te knopen met je buurman, een leuke baan te vinden, naar de dokter te gaan, met de docent van je kinderen te praten of mee te komen op school. Geen wonder dat een taalbarrière grote gevolgen kan hebben. Daarom helpt Taal Doet Meer Utrechtse taalleerders volwaardig mee te doen in de samenleving. Als taalcoach vervul jij een sleutelrol in die missie!

Zet je in!

Als taalcoach maak jij het verschil voor een groepje (van ongeveer 4 tot 6) volwassen taalleerders in Utrecht. Twee uur per week oefenen jullie samen de Nederlandse woordenschat, uitspraak, lezen, luisteren en heel belangrijk: het durven spreken! Tegelijkertijd leer jij nieuwe culturen kennen, voel je je gewaardeerd en ontwikkel je coachende vaardigheden.

“Ze willen graag zelfstandig zijn, net zoals ze in hun eigen land gewend waren”

Wat doet een taalcoach?

Als taalcoach begeleid je twee uur per week een vast groepje cursisten. De lesbrieven van Taal Doet Meer geven je hiervoor een perfecte basis, maar als je het leuk vindt kun je natuurlijk ook zelf oefeningen uitdenken! Onze taalconsulenten bieden je hiervoor bakken aan inspiratie.

Jullie kijken bijvoorbeeld naar lesfilmpjes, behandelen nieuwe woorden die jullie daaruit leren, oefenen met korte gesprekjes en doen originele taalspelletjes. Dit gaat vaak gepaard met veel lol, dus de tijd vliegt voorbij!

Soms zoeken wij ook taalcoaches die 1-op-1 bij een cursist thuis langsgaan of ondersteunen op een taalschool. Mocht hier je voorkeur liggen, dan kun je dit natuurlijk aangeven.

“Ik vind Taal Doet Meer zo ontzettend positief. Iedereen onderzoekt samen”

Hoe werkt het?

Ervaring is niet nodig! Wij bieden je een introductiecursus en lesmaterialen zodat je precies weet wat je gaat doen. We matchen je op basis van je voorkeuren vervolgens aan een taalgroepje bij jou in de buurt. Ook zorgen we voor een ruimte in het lokale buurthuis, school of de bibliotheek.

Een vrijwilligersbegeleider staat altijd voor je klaar om met je mee te denken en zal de eerste keer met je meegaan naar de groep. Wil je meer weten over taalontwikkeling of ben je op zoek naar leuke taalactiviteiten? Dan kun je hiervoor terecht bij onze taalconsulent.

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek

Geef je voorkeur op, dan vertellen we je graag over de mogelijkheden!

✔ Professionele organisatie
✔ Gratis lesmaterialen
✔ Tevredenheidsscore van 91%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews
Taalles voor ouders in UtrechtTaalles voor ouders in Utrecht
 • Onze taalgroepjes komen één keer per week samen, op een vaste ochtend, middag of avond in de week. De bijeenkomsten duren 2 uur per keer. Bij voldoende deelnemers kan er een nieuwe taalgroep starten.

  Tussendoor even lekker op vakantie? Natuurlijk kan dat gewoon! Vrijwilligerswerk is immers een verrijking van je eigen leven, geen belemmering.

 • Onze deelnemers zijn naar Nederland gemigreerd vanwege uiteenlopende redenen en komen van over de hele wereld, van Spanje tot China. Wanneer iemand is ingeburgerd (of niet inburgeringsplichtig is) en een minimaal inkomen heeft, kan diegene zich bij Taal Doet Meer aanmelden voor taalles. We bieden geen inburgeringsprogramma’s aan.

  We proberen mensen met een soortgelijke achtergrond en taalniveau zoveel mogelijk bij elkaar in een groepje te plaatsen. De groepjes tellen zo’n vier tot zes deelnemers. Heb je als taalcoach voorkeur voor beginnende taalleerders of juist voor gevordenen? Dan kun je dit uiteraard bij ons aangeven. Natuurlijk proberen we altijd een taalgroepje bij jou in de buurt te vinden.

 • Uiteraard proberen we je zo snel mogelijk van start te laten gaan. Hoe lang dit duurt, hangt vooral af van de wijk waarin je je wilt inzetten en je beschikbaarheid. Is er binnen jouw wijk een taalgroep op een moment dat je beschikbaar bent, dan kun je vaak al binnen enkele weken aan de slag. Moet er een nieuwe groep gestart worden of hebben we geen passende groep op jouw voorkeursdag/tijd, dan kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.

 • Nee, zeker niet! Veel mensen twijfelen of ze het taalvrijwilligerswerk wel ‘kunnen’, maar dat blijkt altijd onterecht. We begeleiden je uitvoerig, je krijgt een gratis starttraining en we hebben volop materiaal en expertise in huis om uit te putten. Enthousiasme, interesse in de ander en goede sociale vaardigheden zijn dan ook veel belangrijker!

  Wil je je jarenlange ervaring als docent inzetten en je eigen materiaal ontwikkelen? Alleen maar leuk! Maar ook als je nog nooit iets met taalcoaching hebt gedaan, ga je het super doen. We zullen je nooit zomaar voor de leeuwen gooien, maar helpen je juist jezelf te ontwikkelen. En natuurlijk kun je ook binnen Taal Doet Meer steeds door blijven groeien.

 • Uitvoerig! Natuurlijk gaan we mee tijdens de eerste kennismaking met je taalgroep of cursist. Daarnaast krijg je een training voordat je start, en kun je het hele jaar door terecht met vragen of voor advies.

  Een vrijwilligersbegeleider wordt je vaste aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt. En door het jaar heen zijn er (vrijwillige) workshops, trainingen, colleges en ontmoetingen met mede-taalcoaches.

  Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

 • Eén van onze collega’s zal je bellen of mailen om een kennismaking te plannen. Hou je mail/telefoon dus goed in de gaten!

  Tijdens de kennismaking leggen we uit wat we doen en leren we graag meer over jou: Wie ben je? Waarin wil je jezelf ontwikkelen? In welke wijk wil je aan de slag? En welke doelgroep past goed bij jou?

  We geven antwoord op al je vragen en vertellen je alles over de mogelijkheden. Vervolgens kun jij besluiten of het iets voor je is. Ga je starten, dan helpen wij je met een training, kennismaking en alle andere zaken. Je komt gegarandeerd in een warm bad!

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!