Taal Doet Meer
Word vrijwilligersbegeleider of coördinator bij Taal Doet Meer
“Intakegesprekken voeren vind ik heel leuk; mensen zijn zo enthousiast dat ze mogen gaan leren!”

Vrijwilligersbegeleider: de drijvende kracht binnen Taal Doet Meer!

Utrecht kent 169 verschillende nationaliteiten. Maar hoeveel ontmoet jij er op één dag? Taal Doet Meer helpt Utrechters verbinden en hun wereld verbreden. En onze vrijwilligersbegeleiders, die vormen daarin de onmisbare schakel!

Zet je in!

Als vrijwillig coördinator of vrijwilligersbegeleider ben je de spin in het web van Taal Doet Meer. Je bent vaste sparringpartner van een groepje taalvrijwilligers en houdt regelmatig bijeenkomsten waarin ze elkaar van advies en inspiratie kunnen voorzien. Bovendien koppel je de taalleerders en vrijwilligers aan elkaar, helpt hen het ijs te breken en houdt een vinger aan de pols tijdens hun traject.

Je hebt met iedereen contact, ontmoet veel nieuwe mensen uit diverse culturen en ontvangt bakken waardering van deelnemers, hun gezinnen en de vrijwilligers, die dankzij jou met veel plezier aan de slag kunnen!

Omdat je je uren super flexibel kunt indelen, is je vrijwilligerswerk gemakkelijk te combineren met een (fulltime) baan of andere drukke bezigheden.

“Taal Doet Meer is een betrokken organisatie waar je inzet echt wordt gewaardeerd.”

Wat doet een vrijwilligersbegeleider?

Je begeleidt een klein groepje vrijwilligers en zorgt dat die met plezier aan de slag kunnen: je koppelt ze aan een deelnemer of taalgroep, helpt ze kennismaken en hebt regelmatig contact over wat ze allemaal meemaken tijdens hun traject. Hebben ze twijfels of vragen? Dan denk je mee. Dat hoef je niet alleen te doen: onze taalconsulenten staan voor je klaar voor advies! Zo nu en dan kom je met je vrijwilligers samen om hun ervaringen te bespreken, zodat zij elkaar kunnen inspireren. Kortom: jij bent het gezicht van Taal Doet Meer en zorgt voor een goede sfeer!

Daarnaast maak je natuurlijk kennis met de cursisten in spé (of het gezin): waar woont iemand, wat is het taalniveau, wat wil iemand leren? Je koppelt de taalleerder aan het taalgroepje of de vrijwilliger die helemaal bij diegene past en checkt gedurende het jaar hoe het gaat.

“Het is super afwisselend. Een overleg, een gesprek met een schoolleider of gewoon thuis aan de slag.”

Hoe werkt het?

Ervaring is niet nodig! Wij bieden je een introductiecursus waar we je alles leren om vol zelfvertrouwen te starten. Je wordt ingewerkt en ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer. Als je wilt kun je regelmatig deelnemen aan een verdiepende workshop of evenement om andere vrijwilligersbegeleiders te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen.

Wanneer je vrijwilligersbegeleider wordt bij één van onze jeugdprojecten, ben je zo’n 2 tot 4 uur per week bezig met je vrijwilligerstaken. Je bent volledig vrij om die zo in te delen zoals het jou fijn uitkomt. Een half uurtje na je werk? Of juist een woensdagochtend? Het is aan jou!

Heb je wat meer tijd? Dan kun je als coördinator voor onze taalcoaches aan de slag! Hier kun je 6 tot 8 uur per week je ei kwijt in het coördineren van de taalgroepen en ontmoet je nóg meer verschillende mensen en culturen. Bovendien ben je nauw betrokken bij de organisatie van Taal Doet Meer.

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek

Geef je voorkeur op, dan vertellen we je graag over de mogelijkheden!

✔ Professionele organisatie
✔ Gratis workshops
✔ Tevredenheidsscore van 91%

Aanmelden

Eerst meer weten?
Vraag onze brochure aan!

uit 5 reviews
Verwijs een Utrechter door voor taalhulpWegwijzers inloopspreekuur Utrecht
 • Als vrijwilligersbegeleider zet je je gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week in om bij te dragen aan onze jeugdprojecten. Samen maken we eerlijke kansen mogelijk voor de Utrechtse jeugd.

  Heb je wat meer tijd? Dan kun je ook terecht als coördinator bij taalcoaching (6 tot 8 uur per week). Dit hoeft geen vaste dag te zijn: je kunt je taken spreiden over de week of indelen op een moment waarop het jou goed uitkomt.

  Omdat je je uren super flexibel kunt indelen en vaak ook in de avond kunt inzetten, is je vrijwilligerswerk gemakkelijk te combineren met een baan of andere drukke bezigheden. Tussendoor even lekker op vakantie? Natuurlijk kan dat gewoon! Vrijwilligerswerk is immers een verrijking van je eigen leven, geen belemmering.

 • Voor de meeste projecten zoeken we vrijwilligersbegeleiders of coördinatoren. Dit betekent dat je vaak al snel aan de slag kunt! Voordat je daadwerkelijk begint, word je ingewerkt door een bestaande coördinator/vrijwilligersbegeleider.

 • Je hoeft nog geen ervaring te hebben, we vragen vooral motivaties en goede communicatieve vaardigheden. Ook is het fijn als je leergierig en zelfstandig bent en gevoel hebt voor organiseren.

  Of je nu al jaren van alles coördineert of juist graag ervaring op wilt doen: iedereen is enorm waardevol! We zullen je nooit zomaar voor de leeuwen gooien, maar helpen je juist jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een training en goede begeleiding en natuurlijk kun je ook binnen Taal Doet meer steeds door blijven groeien.

 • In overleg kun je coördinator of vrijwilligersbegeleider worden bij een project naar keuze. Werk je graag met met volwassenen? Met jonge ouders? Of juist met tieners die aan hun Nederlands willen werken? Vind je het leuk om taalgroepjes te coördineren, of begeleid je liever 1-op-1 duo’s? Alles is mogelijk!

  Binnen het project wordt je vervolgens ingewerkt. Als je klaar bent om te starten, ontvang je een klein, vast groepje van enkele vrijwilligers om te begeleiden. Zo weten zij jou goed te vinden en houdt jij het overzicht over waar zij staan en hoe het ze vergaat.

 • Uitvoerig! Natuurlijk leren we je alles over onze missie, het project waarvoor je je inzet en de taken die daarbij horen. Je wordt door een medewerker van Taal Doet Meer ingewerkt. Daarnaast krijg je een training voordat je start, en kun je het hele jaar door terecht met vragen of voor advies. Door het jaar heen zijn er (vrijwillige) workshops, evenementen en ontmoetingen met andere vrijwilligers.

  Wist je dat we het kwaliteitskeurmerk Vrijwilligerswerk Goed Geregeld én de Vrijwilligersprijs hebben ontvangen voor ons unieke vrijwilligersbeleid?

 • Na je aanmelding zal één van onze collega’s contact met je opnemen voor een kennismaking: Wie ben je? Waarin wil je jezelf ontwikkelen? Welke doelgroep en welk soort project past goed bij jou?

  We geven antwoord op al je vragen en vertellen je alles over de mogelijkheden. Vervolgens kun jij besluiten of het vrijwilligerswerk iets voor je is. Ga je starten, dan helpen wij je met een training, inwerkronde en alle andere zaken. Je komt gegarandeerd in een warm bad!

Aanmelden

Eerst meer weten? Vraag onze brochure aan!