Coördinator Taal & Ouders

Op verschillende basisscholen in Utrecht geven taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren. Als Coördinator Taal & Ouders begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches die werken aan de Nederlandse taal.

“Het project Taal & Ouders vind ik heel inspirerend vanwege de laagdrempeligheid. We kunnen hiermee een groep ouders bereiken die we op een andere manier moeilijk bereiken. Mensen die graag beter Nederlands willen leren, maar de weg naar taalles niet weten of vanwege jonge kinderen geen gelegenheid hebben taalles te volgen. Het contact met de scholen is leuk en afwisselend; evenals de begeleiding van de taalcoaches en deelnemers.” Mascha, coördinator Taal & Ouders.

Wat doe je als coördinator in het project Taal & Ouders?

Als coördinator begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches op Utrechtse basisscholen. Nadat je bent ingewerkt, start je met de begeleiding. Je voert kennismakingsgesprekken met de deelnemers. Je kijkt wat zij willen leren en of Taal & Ouders de juiste plek is. Vervolgens wordt de groep gekoppeld aan een taalcoach, die wekelijks lesgeeft aan de ouders. Jij bent aanwezig bij de eerste les. Vanaf dan ben je er om vragen te beantwoorden van de taalcoaches, de school en de ouders. Ook houd je je bezig met de ontwikkeling van de ouders: wat willen zij nog meer leren? Wat is hun motivatie? En waar kunnen zij terecht?

Wat heb jij in huis?

  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent georganiseerd en hebt graag contact met verschillende partijen
  • Je bent geduldig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n vier uur per week beschikbaar, onder schooltijden
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een schooljaar te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg je ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je kind te helpen met huiswerk maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator Taal & Ouders? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taal & Ouders’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Soledad via soledad@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06 – 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!