Harsha, een Marokkaans platbrood van griesmeel, is een culinair symbool van gezelligheid en traditionele ontbijten. Dit eenvoudige gerecht belichaamt de smaken van Marokko en nodigt uit tot een heerlijke ontdekkingstocht door de lokale keuken.
1. Doe beide griesmeelsoorten, zout, suiker en bakpoeder in de diepe
kom en roer goed door elkaar.
2. Voeg daarna de olijfolie en boter toe en roer goed door het hele
mengsel.
3. Neem 4 eetlepels van het mengsel en leg dat apart op een bord.
4. Voeg water toe en roer totdat het een bol wordt.
5. Strooi 4 eetlepels van het mengsel op de werkplek.
6. Rol het deeg uit en snijd er een rondje uit.
7. Smeer de pan met een theelepel boter in en laat het deeg op.
8. Zet de pan op middelgroot vuur en prik het deeg
met een vork.
9. Bak de Harcha tot ze bruin en stevig zijn aan
beide kanten.
10. Serveer de Harcha met olijfolie.
Tips:
1. Vervang het water met melk.
2. Gebruik griesmeel van de Marokkaanse of Turkse supermarkt.
3. Je kunt suiker ook weglaten.
Eet smakelijk!
Dit recept is ingezonden door Saida Nour, 41 jaar uit Marokko
In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!