Taal Doet Meer
Nieuws

Kinderboekenweek feestelijk van start in Utrecht

De Kinderboekenweek 2023 is begonnen! Daarom waren er op woensdag 4 oktober op ruim 275 plekken in Utrecht ‘Voorleesfeestjes’: werkelijk overal in Utrecht werd voorgelezen. Bijvoorbeeld uit het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar: ‘Ravi en de laatste magie’ van Sanne Roosenboom. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Bij mij thuis’, om alle vormen van ’thuis’ die er zijn te vieren.

Burgemeester Utrecht Kinderboekenweek Voorlezen

Foto: Jelmer de Haas

‘Lezen opent deuren’

Burgemeester Sharon Dijksma ging op bezoek bij familie Khan thuis. Ze las voor aan Anabia en haar klasgenootjes. Ze koos voor ‘Mijn huis is jouw huis’, het prentenboek van de Kinderboekenweek geschreven door Yvonne Jagtenberg.

Burgemeester Dijksma: ‘Deze week, tijdens de Kinderboekenweek, worden door heel Utrecht leesfeestjes georganiseerd voor en door kinderen. Dit is een ontzettend mooi initiatief. Want lezen opent deuren, brengt je in aanraking met andere werelden en verrijkt je. Op jonge leeftijd plezier krijgen in lezen, dát is iets waar je je leven lang wat aan hebt.’ 

Nicole van de VoorleesExpress komt wekelijks bij de familie Khan thuis om voor te lezen aan Anabia en zette het Voorleesfeestje na vertrek van de burgemeester voort.

Volop feest

Iedereen die een Voorleesfeestje organiseerde kreeg van tevoren een tas vol met allerlei leuke spulletjes, zoals een raamposter, uitnodigingen, een traktatie voor de gasten, het kinderboekenweekgeschenk, knutselplaten en slingers. Alle benodigdheden om van ieder feestje een succes te maken. En het lijkt erop dat dit heel goed is gelukt!

Voorleesfeestje Kinderboekenweek Utrecht Taal

Foto: Joris Louwes

Bibliotheek Utrecht en Taal Doet Meer bedanken alle partners in de stad die enthousiast helpen geholpen deelnemers te werven, zoals Stichting Lezen, vele scholen en enthousiaste leesambassadeurs in de stad.

Fan van voorlezen?

Word dan ook voorlezer bij de VoorleesExpress! Toch liever op een andere manier bijdragen? Word dan vrijwilliger bij één van onze vele andere projecten. Bekijk hier alle vacatures.

Meld je aan

Lees meer: