Word business partner van Taal Doet Meer

Je wil met jouw bedrijf investeren in de Utrechtse samenleving en concrete invulling geven aan het MVO-beleid of de SROI-verplichting. Als business partner van Taal Doet Meer kan dat. Door met ons samen te werken realiseer je namelijk lokale impact door nieuwe Utrechters met een taalachterstand praktisch of financieel te steunen. zodat zij volwaardig kunnen meedoen in onze mooie stad. Hoe zo’n samenwerking eruit kan zien, lees je op deze pagina.

Mensen , middelen, munten

Je kunt op verschillende manieren met ons samenwerken. Wij maken hierin onderscheid aan de hand van drie M’s: mensen, middelen en munten. Rabobank Utrecht, a.s.r. verzekeringen, Movares en ICM Opleidingen & Trainingen zien al de meerwaarde van een samenwerking met Taal Doet Meer. Hieronder zie je een aantal mooie voorbeelden voor hoe jouw bedrijf iets kan betekenen.

Mensen

Bij Taal Doet Meer zijn er veel leuke mogelijkheden, zowel online als offline, om met je werknemers aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld als netwerkcoach of mentor, of in de vorm van een werkervaringsplaats. Lees hier alles over werknemersvrijwilligerswerk bij Taal Doet Meer

Sanne Heil, contentspecialist bij Presenter, wilde zich graag inzetten als vrijwilliger voor Taal Doet Meer, maar vond het lastig te combineren met haar fulltime baan. Daarom stelde ze haar werkgever voor om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Met succes! Sanne vertelt: “Iedereen was enthousiast over het vrijwilligerswerk bij het taalcafé. Het leverde hen nieuwe contacten op, meer waardering voor de situatie van nieuwe Utrechters en een goed gevoel om mensen te helpen met hun Nederlands. Voor Presenter als organisatie was de samenwerking met Taal Doet Meer ook waardevol. Behalve dat we als organisatie meer maatschappelijk betrokken waren, haalden werknemers ook meer voldoening uit hun werk.”

Middelen

Ook als we het hebben over middelen zijn er veel mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan het beschikbaar stellen van je bedrijfsruimte beschikbaar voor een training of netwerkavond of het verzorgen van het drukwerk van ons coachingsmateriaal.

Frithjof de Haan, directeur Maatschap voor Communicatie, is mede-initiator van de reeks evenementen‘ Utrechters praten met Utrechters’. “Ik krijg er veel energie van en geloof er erg in dat taal helpt om de verbinding te versterken. Het is voor mij een kans om uit mijn witte bubbel te stappen en dat bevalt prima!” aldus Frithjof.

Munten

De laatste M staat voor munten. Taal Doet Meer steunen met een financiële bijdrage is natuurlijk ook mogelijk. Desgewenst zetten we deze bedragen om in natura. Ook bijdragen aan een specifiek project is mogelijk.

Lieke Bosch, manager bij ICM opleidingen & trainingen draagt bij aan Taal Doet Meer met mensen, middelen én munten. Zij zegt daarover: “Bij ICM staat groei en ontwikkeling ook centraal. Daarom zijn wij met veel plezier een samenwerkingsverband aangegaan met Taal Doet Meer.”

Business partner of Zakelijke Vriend

Het is geen hard onderscheid, maar een Zakelijke Vriend steunt TDM vooral financieel. Een business partner wil vooral inhoudelijk samenwerken, en geeft tijd (mensen), middelen en/of geld. Een Vriend kan na verloop van tijd ook business partner worden en omgekeerd.

Goed te weten

Taal Doet Meer heeft de ANBI-status. Jouw financiële steun is hierdoor – onder voorwaarden – fiscaal aftrekbaar. Door samenwerking met Taal Doet Meer kan je bedrijf ook voldoen aan Social Return verplichtingen aan de Gemeente Utrecht.

Meer informatie en aanmelden

Wil je met jouw bedrijf bijdrage een samenwerking aangaan met Taal Doet Meer? Of wil je vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden? Laat via het formulier hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op! Ook kun je hier onze flyer downloaden.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!