Taal Doet Meer
Artikel

Multicultureel Utrecht: 7 unieke restaurants

De Italiaanse, Thaise en Griekse keuken weten de meeste mensen inmiddels wel te waarderen. Maar er zijn zoveel meer unieke smaken in Utrecht te vinden! Wat dacht je van Iraans of Ethiopisch? Met maar liefst 169 verschillende culturen is het aanbod in Utrecht eindeloos.

Prins Caspian

Iraans
Prins Caspian is een Iraans eetcafé en restaurant, gevestigd in Huis van Vrede aan de Trumanlaan. Op het menu staan o.a. Kebab en Saffraanijs. Doordeweeks kun je bij Prins Caspian terecht voor broodjes, warme en koude dranken en verse gebak. Op zaterdag serveren ze allerlei Iraanse specialiteiten van de BBQ. De jubelende reviews liegen er niet om!

Sarban

Afghaans
Sarban is een Afghaans restaurant met een mooie ligging aan de Oude Gracht. Hun keuken kent naar eigen zeggen ‘contrasterende smaken’ zoals zuur en zoet, mild en pittig en fris en hartig. Met hun stichting ‘Sarban de Toekomst’ maken zij arbeidsplekken en restauranthouder-opleidingen beschikbaar voor vluchtelingen.

Kartoffel

Duits
Nog een leuk plekje in het centrum van Utrecht: het Duitse restaurant Kartoffel. Kartoffel is een Duits georiënteerd, naar eigen zeggen ‘pretentieloos’ restaurant. Je kunt hier genieten van de populairste Duitse gerechten en Duits bier. Op de kaart staan flammkuchen, braadworst, schnitzel en natuurlijk apfelstrudel.

Sunshine

Ethiopisch
Voor de typisch Ethiopische keuken moet je van flink pittig houden. Op aanvraag kan Sunshine je eten ook minder pittig kruiden. De gerechten worden geserveerd op grote schalen, om als groep samen (met de hand) van te eten. Alleen dat is al een belevenis op zich!

Carmel Market

Midden Oosten
Carmel Market is één van de populairste en de meest levendige markt van Tel Aviv. Deze markt vormt de bron van de inspiratie voor het sfeervolle restaurant. De keuken kent invloeden uit Syrië, Libanon, Jordanië, Israël, Turkije Griekenland, Cyprus en Egypte. Je kunt er ook terecht voor een high tea in oosterse stijl, met laffa brood, kruidige gerechtjes en zoetigheden na.

Selamat Makan

Indonesisch
Ingericht in een oud-Indonesische sfeer, kun je je bij Selamat Makan te goed doen aan rijsttafels, saté en vele typisch Indonesische gerechten. Buiten zou je er misschien zo voorbij lopen, maar van binnen wacht je een knusse sfeer.

Duke of Tokyo

Japans
Geen restaurant, maar wel gegarandeerd een typisch Japanse avond. Bij Duke of Tokyo kun je de hele avond naar hartenlust losgaan op karaoke. Niet op de Hollandse manier in een stamvolle kroeg, maar op z’n Japans in een eigen ‘karaoke-booth’: een privé kamertje voor groepen van 4 tot 20 personen. In je booth laat je Saké en cocktails bezorgen. Kanpai!

Taal Doet Meer

In Utrecht leven maar liefst 169 nationaliteiten bij elkaar. Maar niet iedereen weet elkaar te vinden of doet volwaardig mee. Wanneer je de Nederlandse taal nauwelijks spreekt, is het lastig om aansluiting te vinden met je buren, werk te vinden, de bijsluiter van je medicijnen te lezen of te overleggen met de leraar van je kind. Taal Doet Meer gelooft in een stad waarin iederéén mee kan doen. Daarom zorgen we er met zo’n 1000 vrijwilligers voor dat taal geen belemmering vormt. Help jij mee de stad Utrecht te verbinden? Geef je op als taalvrijwilliger en maak al met 2 uur per week het verschil!

Word vrijwilliger

Lees meer: