Taal Doet Meer
Project Volwassenen

Taal & Werk: Eigen Kracht

Taal & Werk: op Eigen Kracht naar een baan ondersteunt Utrechters, met een andere moedertaal dan het Nederlands, bij hun zoektocht naar een betaalde baan, opleiding, werkervaringsplek of vrijwilligerswerk. Dit doen we met begeleiding van vrijwillige coaches en door de inzet van ons netwerk. In dit project werkt Taal Doet Meer samen met Wij3.0 en de Mauritsgroep.

Aanmelden Taal & Werk

Praktische info

Trajecten

Alle deelnemers van Eigen Kracht starten met het volgen van een groepstraining in groepjes van 5 à 6 deelnemers. Twaalf weken lang volgen zij 2 uur per week een bijeenkomst waarin taalcoaching wordt gecombineerd met werkgerelateerde thema’s.

De bijeenkomsten worden begeleid door een vrijwillige (taal)coach en zijn onderverdeeld in 2 trajecten, afhankelijk van de fase waarin de deelnemer zit met de zoektocht naar werk: In je Kracht en Aan de Slag.

Het traject In je Kracht is bedoeld voor deelnemers die nog niet precies weten wat zij willen. Aan de hand van thema’s oriënteren deelnemers zich en bereiden zij zich voor op de arbeidsmarkt. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld kwaliteiten (wie ben ik, wat kan ik), zelfvertrouwen, netwerken, beroepskeuze en toekomstplannen. Na afloop kan de deelnemer uitstromen naar vrijwilligerswerk, een opleiding of het vervolgtraject Aan de Slag.

Tijd: 12 weken van 2 uur

Het traject Aan de Slag is bedoeld voor deelnemers die al actief op zoek zijn naar werk en zich daarvoor beter willen voorbereiden. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld een cv maken, sollicitatiebrieven schrijven, een LinkedIn profiel maken, pitchen, en een sollicitatiegesprek oefenen.

Tijd: 12 weken van 2 uur

Individuele coaching
Tijdens het traject Aan de Slag wordt de deelnemer gekoppeld aan een vrijwillige coach, die maximaal 6 maanden lang ondersteuning biedt bij de zoektocht naar betaald werk. De coaches worden gestimuleerd hun eigen netwerk in te zetten. Coach en deelnemer spreken regelmatig af. Zij worden bij hun zoektocht ondersteund door professionals en het netwerk van Taal Doet Meer en Wij3.0.

Tijd: 6 maanden

Netwerken

Regelmatig organiseren we een gratis netwerkbijeenkomst (onder andere de Krachtmiddag) waar deelnemers, vrijwillige coaches, contacten uit het bedrijfsleven en overige geïnteresseerden elkaar ontmoeten. Er worden tips, contactgegevens en ervaringen uitgewisseld. Naast dat dit heel nuttig is, is het ook heel leuk om andere werkzoekenden uit Utrecht te ontmoeten.
Bekijk onze agenda

Inclusief wergeverschap

Samen met onze samenwerkingspartner Berenschot zijn we gestart met het traject: ‘Versterk je netwerk’ waarin bedrijven op laagdrempelige wijze kennismaken met anderstalige werkzoekenden om invulling te geven aan inclusief werkgeverschap.

Voorwaarden voor deelname aan Taal & Werk

  • Je kunt in het Nederlands communiceren op A2-niveau
  • Je bent gemotiveerd en wilt actief aan de slag om een baan te vinden
  • Je woont in de gemeente Utrecht

Voor vragen: mail naar eigenkracht@taaldoetmeer.nl of bel naar 030-294 75 94. Bekijk hier de flyer over Eigen Kracht.

Aanmelden voor Taal & Werk

Werkzoekenden kunnen zich aanmelden als deelnemer door het formulier in te vullen (vink ‘Taal & Werk’ aan onder ‘Programma’).

Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek waarin meer informatie wordt gegeven over het project, de wensen en verwachtingen van de deelnemer.

Aanmelden Taal & Werk

Veelgestelde vragen

  • Het programma biedt je begeleiding en coaching. Je leert meer over de Nederlandse arbeidsmarkt, je vaardigheden en vergroot je kansen op een betaalde baan.

  • De coördinator neemt contact met je op om een gesprek te regelen. Tijdens dit gesprek bespreken we je motivatie en beschikbaarheid. Vervolgens neemt een medewerker van Taal Doet Meer contact met je op om de start van de training af te stemmen.

  • Nee, dat hoeft niet. Als tijdens het gesprek bijvoorbeeld al vaststaat in welk gebied je wilt werken. Je kunt dan direct naar het tweede traject: “Aan de Slag”.

Meer informatie?

Michelle van Veen
06-182 104 18
eigenkracht @taaldoetmeer.nl