Taal Doet Meer
Project Volwassenen

Taalgroepen voor volwassenen

Door heel Utrecht hebben we taalgroepen in bibliotheken en buurtcentra. Volwassenen oefenen hier met woordenschat, spreken, lezen en luisteren. De taalgroepen worden gegeven door goed getrainde vrijwilligers. Ze zijn één keer per week en duren ongeveer 2 uur. De taalgroepen zijn op verschillende dagen en tijden en worden verdeeld op taalniveau.

Aanmelden voor taalgroep

Praktische info

In de taalgroep leren de deelnemers bijvoorbeeld nieuwe woorden en oefenen met gesprekken en doen taalspelletjes. Dit gaat vaak samen met veel lol, dus de tijd vliegt voorbij!

Hoe starten

Na aanmelding bellen we op om te kijken of de deelnemer onder de doelgroep valt. Een vrijwillige coördinator kijkt vervolgens samen met de deelnemer in welk groepje hij/zij het beste past. De taalgroep is voor mensen die in Utrecht wonen, die niet (meer) hoeven in te burgeren en een laag inkomen hebben. Er zijn geen vaste momenten waarop een groepje begint: als er genoeg deelnemers én een vrijwilliger zijn, start een groepje.

Voor wie

  • Mensen met een laag inkomen
  • Die wonen in de gemeente Utrecht
  • Die niet hoeven in te burgeren, al klaar zijn met inburgeren of op dit moment bezig zijn met inburgeren op een taalschool
Aanmelden

Val jij niet onder deze deze doelgroep?

We hebben ook gratis Taalcafés in verschillende wijken. Hier is iedereen welkom, je taalniveau of inburgeringsplicht maken niet uit. De Taalcafés zijn op verschillende dagen en tijden. Aanmelden is niet nodig. Ook kan je deelnemen aan onze Wereldse Taalwandelingen.

DigiTaalhuis

De taalgroepen in de bibliotheken zijn onderdeel van het DigiTaalhuis, een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Utrecht, Digiwijs 3.0,Taal Doet Meer en partnerorganisaties. Samen zetten we ons in voor (digi)taal in Utrecht.

Veelgestelde vragen

  • Je mag altijd naar het Taalcafé komen of je aanmelden voor de Taalwandeling. Ook kun je naar het inloopspreekuur van het DigiTaalhuis gaan. De wegwijzer kijkt dan samen met jou naar de mogelijkheden voor taalles in Utrecht.

  • Neem contact met ons op, dan kijken we of we een oplossing kunnen vinden.

  • Kijk op www.mijninburgering.nl en log in met je DigiD. Daar vind je meer informatie over je inburgering. Je kunt ook met DUO bellen of met de gemeente.

Meer informatie?

Hafsa el Adouti
06-182 104 27
taalcoaching @taaldoetmeer.nl