Taal Doet Meer
Verhaal

Salwa: “In korte tijd zijn we heel hecht geworden”

Hoe is het om mee te doen aan de projecten van Taal Doet Meer? Waarom starten onze deelnemers met Nederlandse taalles? En wat levert het ze op? Taalleerders vertellen. Dit keer: Salwa uit Egypte.

“Drie jaar geleden startte ik met het leren van de Nederlandse taal bij Taal Doet Meer. Vrijwilligster Barbara is een uitstekende lerares. Ze gebruikt verschillende methoden en legt de dingen fijn uit.

Inmiddels heb ik een grote woordenschat gekregen. Afhankelijk van de context kan een woord verschillende betekenissen hebben, dat is niet altijd gemakkelijk. De grammatica oefenen we in groepsverband, door middel van spel. Een leuke educatieve prikkel voor je brein om de grammaticaregels eenvoudig onder de knie te krijgen! Ook begrijpend lezen komt aan de orde: zo heb ik geleerd om de belangrijkste punten uit een tekst te halen en deze samen te vatten.

Onze taalgroep is klein en divers, met mensen met verschillende achtergronden. In korte tijd zijn we heel hecht geworden, de sfeer is goed. Het leren van de Nederlandse taal is belangrijk voor mij als nieuwkomer. Het geeft je de kans om het land, de gewoontes, begrippen en spreekwoorden goed te begrijpen. Het verbreed je sociale mogelijkheden en natuurlijk is het ook goed voor je cognitieve ontwikkeling.

Veel succes iedereen met het leren van de taal!”

Salwa

Over Taal Doet Meer

Taal Doet Meer wil eraan bijdragen dat Utrechters elkaar begrijpen en verstaan. We zorgen er met een netwerk van vrijwilligers en partners voor dat taal geen belemmering vormt om mee te doen in de Utrechtse samenleving.

Onze projecten

Lees meer: